Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche zvažuje výrobu elektrického sportovního auta

Michal Fokt
Diskuze (1)
Po úspěšném dokončení hybridního supersportu se zdá, že Porsche oprášilo myšlenku elektrického sporťáku.

Porsche se stalo prvním automobilkou na světě, která dotáhla do konce projekt hybridního superauta. Nyní to vypadá, že 918 Spyder bude mít v nabídce automobilky spřízněnou duši. Německá automobilka už v roce 2011 představila čistě elektrický koncept Boxster E, vybavený 240koňovým elektromotorem a akumulátory, ale poté dění kolem něj utichlo.

Nyní to vypadá, že projekt není úplně u ledu, jak se předpokládalo. Sám šéf Porsche Matthias Müller přiznal, že je automobilka "otevřena možnosti vyrábět takový produkční automobil". Nezmínil však časový horizont ani nepotvrdil, že ve finále půjde o vůz na bázi roadsteru Boxster.

Každopádně záměrem Porsche je vyvinout čistý elektromobil bez generátoru v podobě malého spalovacího motoru, jehož jízdní dosah na jedno nabití přesáhne minimálně 300 km, v ideálním případě pak 400 km, což zajistí dostatečný akční rádius i v případě, že řidič pojede skutečně ostrým jízdním stylem, hodným sportovního auta.

Vzhledem k tomu, že v rámci koncernu Volkswagen určitě bude probíhat technická spolupráce i v této oblasti a elektromobilu R8 e-tron se už nějaký čas věnuje Audi, mohli bychom se dočkat stuttgartského elektrosporťáku vcelku brzy.

Michal Fokt
Diskuze (1)
24. 3. 2014 17:30
Zásadní nepřesnost...
Možná by se autor mohl dívat minimálně na Top Gear, první výrobce, který postavil hybridní super sport byl McLaren. Konkrétně se jedná o McLaren P1.