Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Poslední Bentley Mulsanne opustilo výrobní linku. Jeho osud je obestřen tajemstvím

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Bentley se s modelem Mulsanne loučí vzácnou limitovanou edicí o 30 kusech. Všechny už jsou vyrobeny a produkce tak definitivně skončila.

Již několik měsíců se hovoří o tom, že Bentley ukončí výrobu superluxusní limuzíny Mulsanne. Potvrdila to i sama automobilka, která na závěr připravila limitovanou sérii 6.75 Edition o 30 kusech. Celkem společnost za 11 let produkce vytvořila přes 7300 exemplářů tohoto vozu, přičemž posledních třicet byla právě ona limitka. Původně měla výroba skončit o něco dříve, stavbu finálních kusů však zbrzdila pandemie koronaviru.

„Tento segment je v kritickém úpadku. Pokud bychom Mulsanne nahradili přímým nástupcem, museli bychom přemýšlet o všech právních předpisech týkajících se kybernetické bezpečnosti, bezpečnosti a emisí. To znamená, že bychom se nedostali k návratnosti,“ vysvětlil před časem konec modelu generální ředitel společnosti Adrian Hallmark.

Video se připravuje ...

Pod kapotou Bentley Mulsanne 6.75 Edition pracuje vidlicový osmiválec přeplňovaný dvojicí turbodmychadel s výkonem 395 kW (537 k) a točivým momentem 1100 newtonmetrů. Kromě samotného motoru se edice vyznačuje specifickým pojetím exteriéru a interiéru. Karoserii zdobí temné provedení masky chladiče i znaku. Auto obouvá 21palcová kola kombinující lesklý povrch s černým lakováním. 

Interiér je čalouněn jemnou kůží v jednom ze čtyř odstínů. Nechybí štítky 6.75 Edition vyšité na opěradlech sedadel. Podklad analogových přístrojů tvoří část výkresu motoru a na středovém tunelu nechybí plaketa upozorňující na 60 let vidlicových osmiválců řady L, jehož poslední evoluce pracuje právě pod kapotou tohoto vozu.

Asi vás nepřekvapí, že třicítka limitovaných vozů už je kompletně rozebrána. Tušili jsme, že právě ten poslední bude největším lákadlem, o jeho osudu však ví jen velice úzký okruh lidí. Automobilka Bentley potvrdila, že předposlední vyrobený kousek míří do Spojených států, cílová destinace toho posledního je prý ale “přísně střeženým tajemstvím”.

Video se připravuje ...

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Doporučujeme