Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Poslední cesta ve velkém stylu? Rozhodně v tomto Mercedesu CLS

Ondřej Šámal
Diskuze (2)

Italská společnost Biemme přetváří luxusní auta v neméně luxusní pohřební vozy. Přece jen když máte na kontě desítky milionů eur, do hrobu v nějaké dodávce nepojedete. Vždyť poslední cesta vyžaduje určitou úroveň.

První generace čtyřdveřového „kupé“ Mercedes-Benz CLS se stala bestsellerem a otevřela dveře dalším takovým včetně menšího CLA. Jenže doby minulé slávy jsou dávno pryč. Druhé vydání už takovou díru do světa neudělalo, přitom přijelo i jako atraktivní kombi. CLS totiž trpělo nástupem ještě módnějších SUV a crossoverů, které zákazníci brali doslova útokem. Také proto Mercedes s letošním ukončením výroby třetí generace přitažlivého sedanu nakonec přímého nástupce ještě neoznámil.

To však italské karosárně Biemme evidentně nevadí. Specialista na konverzi prémiových a luxusních automobilů na stylové pohřební vozy si vzal do parády právě poslední CLS, jehož produkce skončila letos v srpnu. Sedan si stále zachoval dva páry dveří i dvě řady sedadel. Místo zavazadelníku má však obrovský prosklený prostor pro rakev s nebožtíkem, který je od kabiny samozřejmě oddělen. Kvůli nárůstu hmotnosti a prodloužení délky došlo ke zpevnění celého skeletu. Zajímavostí je, že i po úpravě si CLS zachovalo například rezervní kolo.

Komu by snad prémiový mercedes nestačil, může se nechat svézt v pohřebním Rolls-Royceu Ghost minulé generace, jehož dvanáctiválcový motor dodá rozloučení opravdu důstojnou kulisu. Skromnější zájemci mohou sáhnout také po Jaguaru XF či minulé generaci Mercedesu E (ten je pro zmíněný CLS dárcem orgánů), přičemž v nabídce nechybí ani domácí italská produkce, kterou zastupuje Maserati Ghibli. To s Mercedesem CLS spojuje velmi podobný osud. Příští rok totiž bude pro něj posledním. Minimálně v dosavadní podobě.

Video se připravuje ...

Ondřej Šámal
Diskuze (2)

Doporučujeme

Avatar - Roland Von Wagen
22. 11. 2023 12:18
Pohřebák pro kočky.
Já se spokojím s obyčejným Víťou.
Ne!
Proboha prosim ne, zvracím