Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Potřebujete originální díly pro starý bavorák? Prodává je přímo BMW

Lukáš Volšický
Diskuze (3)

Mnichovská automobilka BMW díky tovární divizi Classic podporuje majitele historických modelů značky. U všech autorizovaných dealerů si můžete koupit komponenty i pro modely ze šedesátých let.

Láska ke klasickým autům je zábavným životním stylem, tedy pokud nepotřebujete nové originální náhradní díly. Jen minimum automobilek se v dnešních dnech věnuje oficiální podpoře historických modelů a jednou z nich je i mnichovské BMW. Speciální divize BMW Group Classic se výrobě nových komponentů pro youngtimery a veterány věnuje už 30 let a v nabídce má i drobnosti pro jediný supersport od BMW M.

Klasická divize BMW na svých oficiálních internetových stránkách zveřejňuje aktuální nabídku originálních náhradních dílů pro historické modely a uvádí, že některé komponenty má skladem, zatímco jiné vyrábí na zakázku. Vůbec nejžádanější jsou olejové filtry a zapalovací svíčky, a dodnes se ve skladech mnichovské automobilky nacházejí i nikdy nepoužité náhradní díly z původní výroby.

BMW o všech nově vyrobených dílech mluví jako o reprodukcích a spolupracuje hlavně s evropskými dodavateli, aby minimalizovalo logistické náklady i emise vznikající při přepravě. Pokud není některý díl aktuálně dostupný, doba dodání je závislá na typu komponentu, výrobní kapacitě dodavatele i cílové lokalitě zákazníka.

Video se připravuje ...

V dnešní nabídce se objevují i komponenty na opravdu historické modely, jako je řada 02 ze šedesátých let, a dokonce si můžete objednat i nové západky obou dveří legendárního supersportu BMW M1. V internetovém katalogu pak najdete i komponenty pro standardní modely s interními označeními E3, E9, E12, E21, E23, E24, E28, E30, E31, E32, E34, E36, E38, E39 nebo i sportovní roadstery Z1, Z3 a Z8.

Nejčastěji se v katalogu objevují výfukové koncovky, ovládací přepínače hlavních nebo varovných světel a další potřebné drobnosti. Asi největším dílem je podvozková výztuha přední nápravy pro luxusní kupé řady 8, pro nějž automobilka nabízí i kotouč spojky a přítlačný talíř.

BMW pak u originálních dílů nezveřejňuje oficiální ceny, protože ty se v jednotlivých zemích výrazně liší. Všechny si můžete objednat u autorizovaných prodejců značky BMW i certifikovaných partnerů BMW Group Classic. V Mnichově pak společnost provozuje i specializovanou dílnu zacílenou na servis a renovace starých bavoráků.

Lukáš Volšický
Diskuze (3)

Doporučujeme

8. 3. 2024 15:17
Re: Katalog
Vyrobce dodava nahradni dily 10-15 let po skonceni vyroby prislusneho modelu a to bych byl opatrny s tim ze se jedna o puvodni kvalitu. Pak uz leda vrakac nebo doufat, ze to dela nekdo jako druhovyrobu.
Avatar - lyon667
8. 3. 2024 10:12
Katalog
Těch dílů dostupných přes katalog zase tolik není. Obecně jsou díly buď dostupné hned přes síť autorizovaných prodejců, nebo přes Classic, nebo vůbec. Classic si většinou nechává výrábět menší série pro vlastní potřeby a zbytek nabídne, což je případ katalogu uvedeného v článku. Co není dostupné, na to sbírá objednávky a pak nezbývá než doufat, že se jich sejde dost. Já takhle čekám na dálková světla na E24.