Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Praktický kufr, neobvyklý lak a stovka za 3,1 sekundy. Audi RS 6 od ABT má přes 700 koní

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Známý německý úpravce ABT Sportsline si pohrál s ostrým kombíkem Audi RS 6 Avant. Výsledek vypadá hodně zajímavě.

Může za to zejména neobvyklý zelený lak, připomínající nějaký armádní khaki odstín. Ten by ale Audi mělo mít už z fabriky, jde o barvu Tactical Green. Od ABT auto dostalo poměrně decentní aerodynamické doplňky z uhlíkových vláken, zahrnující přední "lízátko", přední křidélka, nástavce prahů a zadní spoiler, dále čtyři koncovky výfuku s průměrem 102 milimetrů a nová černá kola.

Vůz také sedí o něco níž. Díky nastavitelnému podvozku může být ve srovnání se sériovou verzí příď níž o 25 milimetrů a záď o 30 milimetrů.

Jestli jste nejprve zavítali do galerie, určitě jste si všimli, že záď zdobí písmena RS 6-S. ABT tím naznačuje, že upravený kombík poskytuje vyšší výkon a točivý moment než standardní provedení. V případě zeleného exempláře jde o 522 kW a 880 Nm.

Sériové Audi RS 6 Avant, které pohání dvěma turbodmychadly přeplňovaný čtyřlitrový osmiválec, dává maximálně 441 kW a 800 Nm. Díky spojení s automatickou převodovkou a pohonem všech kol tento kombík zvládá zrychlit z klidu na stovku za pouhé 3,6 sekundy.

Verze od ABT akceleruje na 100 km/h za 3,1 sekundy. A jede až 322 km/h. Firma vyššího výkonu dosáhla softwarovou úpravou a jistě pomohl také nový výfukový systém.

Úpravce však umí víc, zájemcům o ještě rychlejší svezení nabízí dokonce 552 kW a 920 Nm.

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - Dinar
1. 4. 2022 12:00
Re: Stuhlgang Grün
Ten druhý odstavec se týká čistě těch, co si zvolili místo svobody pohybu život mezi Dvořákovým nábřežím a Novými Butovicemi, je spousta lidí, kteří mají denně možnost koně provětrat, i když obecně souhlasím, výkon 700 koní v kombíku je overkill, jedno kde.
1. 4. 2022 10:09
Stuhlgang Grün
Výsledek je další zbytečně agresivní kompenzační krám (a navíc, jak již zmíněno, v barvě Excrement Green).

Těch 500kW zní dobře, škoda, že za 500 metrů začíná další zúžení s osmdesátkou a úsekovým měřením. A před Prahou to stojí úplně. Ale až dojedeš na kočičí hlavy na Dvořákově nábřeží, ty velký kola budou určitě aspoň komfortní. :yes:
Avatar - caliban
1. 4. 2022 05:17
bejby e-e
Hmmm, to je ta snaha se za každou cenu odlišit a být originální a pak máte auto v barvě náplně do dětských plínek... na druhou stranu až vám ho nějaký závistivec tímtéž pomaže, ani si toho nevšimnete.