Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Představení elektrického Hummeru se odsouvá na neurčito

Ondřej Mára
Diskuze (3)

Premiéra měla původně proběhnout za necelý měsíc, kvůli koronaviru je ale zase všechno jinak.

Návrat Hummeru, tedy tentokrát již pouze coby modelu v nabídce značky GMC, byl s velkou slávou ohlášen během reklamní pauzy letošního Super Bowlu. Tehdy se ale automobilka pochlubila pouze několika působivými parametry a siluetou, přičemž kompletní odhalení produkčního vozu slibovala na datum 20. května.

Tou dobou ale ještě nikdo netušil, jaké následky bude mít epidemie koronaviru, která se postupně rozšířila do celého světa a výrazně ochromila řadu průmyslových odvětví. Včetně automobilového. I z toho důvodu se nakonec koncern GM rozhodl premiéru odložit na neurčito.

V tiskové zprávě společnost uvádí: „Ačkoliv se nemůžeme dočkat chvíle, kdy ukážeme GMC Hummer EV světu, rozhodli jsme se přesunout premiéru z původního data 20. května. V mezidobí bude práce vývojového týmu pokračovat bez přerušení a podle plánu. Vyzýváme všechny, aby zůstali naladěni na další příběhy o neuvěřitelných schopnostech tohoto super trucku, které povedou až k jeho oficiální premiéře.

Video se připravuje ...

Datum premiéry tedy zatím neznáme, zmínka o pokračujícím vývoji podle plánu ovšem naznačuje, že uvedení modelu na trh by se zpozdit nemělo. GMC chce totiž dostat elektrický pick-up Hummer do dealerství na podzim roku 2021, aby dokázalo držet krok se svou elektrickou konkurencí.

Jako drobnou náhradu za smutné zprávy zveřejnilo GMC alespoň krátké video, na kterém bychom měli vidět elektrický Hummer při průjezdu po lesní cestě. Auto je ovšem až příliš daleko od kamery, abychom mohli zpozorovat nějaké zajímavé detaily.

Ondřej Mára
Diskuze (3)

Doporučujeme

2. 5. 2020 12:20
Jen tak dál!
Mamut s elektromotorem je jen další absurdita erlektrošílenců! ;-)
Avatar - Katikakus
1. 5. 2020 23:26
Dobrá zpráva
:yes:
Avatar - kari.laz
1. 5. 2020 20:38
Žádná škoda
:no: :no: :no: