Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Premiéra nového Mercedes-Benzu A se blíží. Už shodil své maskování!

David Bureš
Diskuze (13)
Mercedes-Benz zveřejnil první oficiální fotografii exteriéru nového áčka bez maskování. Připomíná větší CLS.

Kompaktní modely se v současné generaci staly klíčovým důvodem prodejního úspěchu Mercedes-Benzu, který se i díky nim opět stal největším výrobcem luxusních aut. Letos bude zahájena jejich mezigenerační výměna, kterou odstartuje nová třída A. Mercedes již láká na její premiéru, která se odehraje už příští týden, v pátek 2. února v Amsterodamu. Výstavní premiéra je naplánována na březnový autosalon v Ženevě.

Po dříve zveřejněných fotografiích interiéru Mercedes-Benz prostřednictvím přiloženého snímku vůbec poprvé ukázal i odhalenou karoserii nového kompaktního hatchbacku. A-Klasse sice zůstává částečně ukrytá ve tmě, nelze si však nevšimnout podobných detailů jako u nedávno odhaleného CLS (vizte galerii).

Jde hlavně o světlomety, jejichž diody denního svícení tvoří u obou modelů stejný tvar. Přídi bude dominovat široká maska chladiče, už dříve pak výrobce dal najevo, že design bude jednodušší než dosud. Těšit se máme na hladší linie nahrazující dosavadní komplikované tvary.

Automobilka též oficiálně potvrdila, že áčko mezigeneračně vyroste, aby se zvětšil jeho interiér i zavazadelník. Také nabídne více luxusu, s ohledem na cílení auta na mladé Mercedes zdůrazňuje hlavně nový multimediální systém Mercedes-Benz User Experience. Ten se zvládne učit, a to díky zabudované umělé inteligenci.

Základem bude vylepšená modulární platforma MFA s přední nápravou MacPherson, jež podporuje funkci Mercedes Drive Select. Ta umožňuje řidiči měnit vlastnosti řízení, převodovky či tlumičů prostřednictvím čtyř různých režimů. Nabídka motorů pak bude nově čítat zážehový čtyřválec o objemu 1,3 litru, který byl vyvinut ve spolupráci s Renaultem. U něj debutoval ve Scénicu, pod označením 1.3 TCe.

David Bureš
Diskuze (13)
Avatar - wakantanka
27. 1. 2018 09:51
Re: Srovnání
Mno tak platforma z Megana je dana teda kompakt. Z povodnej myslienky ostalo len pomenovanie.
27. 1. 2018 01:53
Srovnání
První A bylo skvělé malé auto - s délkou kolem 3,5 metru do města ideální. Pokroková koncepce s motorem pod podlahou umožnila vytvořit design ve stylu MPV a celkem dobře využít vnitřní prostor. Vyjímatelná sedadla včetně spolujezdcova.

Nové A? Delší skoro o metr ve srovnání s původním, atakuje délku Zafiry. Ale má obyčejnou karoserii s dlouhým předkem, takže uvnitř moc místa není. Ani náznak nějakého nápadu nebo inovace. Do města už vhodnost nic moc, na to je auto moc dlouhé.
Avatar - wakantanka
26. 1. 2018 19:19
Re: zatiaľ dobre, uvidíme ďalej
Jedna znama s tym uz od nova doteraz jazdi a neda na nu dopustit. :-) A ine ani nechce :-)
26. 1. 2018 16:04
Re: Nudná šeď
môžu prekapotovať clio, motory už majú v cajku. Ty si asi myslel twingo. Dneska sa nám to nejak pletie.
26. 1. 2018 16:02
Re: zatiaľ dobre, uvidíme ďalej
aj ja som myslel A1, nás nachytal na hruškách