Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Premiéra Porsche 911 GT2 RS se nevydařila. Pokus o „donuty“ skončil trapasem

Stanislav Kolman
Diskuze (4)
Světový debut nového Porsche 911 GT2 RS se neobešel bez drobného faux pas. Fanoušci kultovního modelu ale nemusí smutnit, novinka německého výrobce „donuty“ umí!

Video se připravuje ...

Porsche model 911 GT2 RS vůbec poprvé ukázalo před nedávnem na veletrhu E3. Stalo se tak u příležitosti prezentace titulu Forza Motorsport 7, kde se sporťák stuttgartského výrobce objeví nejen ve hře samotné, ale i na obálce. Detailněji jsme si pak vůz mohli prohlédnout na oficiálních snímcích, které se objevily krátce před světovou premiérou v Goodwoodu.

Na akci Festival of Speed jsme tak nové Porsche poprvé viděli v akci. A premiéra to byla poněkud nešťastná. Řidič se totiž přítomné diváky rozhodl potěšit oslavnými „donuty“, v úspěšné realizaci jeho pokusu ale stála elektronika. Supersport si tedy jen decentně poskočil a z velké show nebylo nic.

Zájemci o model ale své rezervace na limitovanou edici 911 GT2 RS (která se mimochodem za týden téměř vyprodala) rušit nemusí. Jak ukazuje video, které se na internetu objevilo později, německý sporťák oslavné pálení pneumatik také zvládá. Podívejte se, jak mu to jde, když v cestě nestojí elektronické pomůcky.

Video se připravuje ...

Připomeňme, že pod kapotou tohoto Porsche se ukrývá 3,8litrový šestiválec se dvěma turbodmychadly s výkonem 515 kW a točivým momentem 750 N.m. Tyto parametry z něj dělají nejrychlejší 911 historie! I s plnou nádrží přitom váží jen 1.470 kilogramů.

Stanislav Kolman
Diskuze (4)
4. 7. 2017 13:17
Re: Kladivo na supersporty
Musim priznat, ze nova GT2 RS se mi hodne libi, avsak s tim casem bych tak sebejisty nebyl. Tipuji cas kolem 7 minut (+-), ale ze by to bylo kolem 6:50 nebo niz o tom pochybuji. Auto ma sice vetsi pritlak nez standartni GT3, avsak ne vzdy je vyssi vykon zarukou rychlejsiho casu na kolo! GT3 pro rok 2018 je o neco lehci nez GT2 RS a vykon 500hp je dle meho tak akorat (vyuzitelnost za kazdych podminek) + je to i atmosfera, takze vykon je hezky citelny v celem spektru otacek, to znamena ze ridic muze jet porad naplno. Nerikam nic, urcite to bude stroj na zabijeni, avsak zas az tak optimisticky bych nebyl co se rozdilu mezi GT3 a GT2 RS tyka. ;-)
Avatar - Brumbal
4. 7. 2017 12:18
Re: Kladivo na supersporty
>:D velmi obsahly prispevek >:D >:D
4. 7. 2017 12:06
Re: Kladivo na supersporty
Leda tak houno! :no:
Avatar - Brumbal
4. 7. 2017 11:49
Kladivo na supersporty
Ridic nevypl kontrolu trakce, za to na druhem videu uz bez kontroly pekne driftuje. Drift nebude prednosti auta, tady nejsme v posahane americe nebo japonsku. Vyhodou GT2 RS budou technicke zatacky na okruhu. Cas kola na Nordschleife ma 500 konova GT3 za 7.13 min, v pripade GT2 RS ktere ma o 200 koni vic a daleko extremnejsi pritlaky nebude problem cas pod 7 minut, mozna i pod 6.50 min.