Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Primátorka Krnáčová zrušila rozhodnutí rady o úpravě magistrály

redakce AUTO.CZ
Diskuze (12)
Pražská primátorka Adriana Krnáčová (ANO) využila zákon o hlavním městě a pozastavila rozhodnutí rady o proměně magistrály. Krnáčová to řekla novinářům. Na magistrále mají být podle rady seřízeny semafory nebo přibýt přechody.

Dokument nyní projednají zastupitelé. Na úterním jednání pro materiál hlasovali pouze zástupci ČSSD a Trojkoalice (SZ, KDU-ČSL a STAN). Náměstek primátorky Petr Dolínek (ČSSD), který je odpovědný za dopravu, rozhodnutí Krnáčové respektuje a diskusi na zastupitelstvu vítá. Podle náměstkyně primátorky Petry Kolínské (SZ/Trojkoalice) jde primátorka s kanonem na vrabce.

"Rozhodla jsem se poprvé během svého funkčního období využít zákona o hlavním městě Praze, který mi umožňuje pozastavit usnesení rady v případě, pokud se domnívám, že je špatné, a o tom jsem já i celý klub ANO přesvědčena," řekla Krnáčová.

Zástupcům ANO vadí nekonkrétnost schváleného materiálu. "My jsme pro zlidštění magistrály, ale proti zacpání Prahy. Požadovali jsme, aby byl materiál přerušen, dokud nebudou hotovy vizualizace konkrétních opatření, protože schválený tisk je velmi obecný a nikdo teď neví, jaké budou úpravy a jaké to bude mít důsledky," řekl zastupitel Patrik Nacher (ANO). Změny na magistrále je navíc podle něho možné dělat až po dostavbě vnitřního a vnějšího okruhu.

Krnáčová uvedla, že pokud budou splněny požadavky ANO a do materiálu doplněny další informace, pak jsou zastupitelé ANO připraveni o dokumentu jednat.

"Pro ČSSD je plynulá doprava důležitá, ale také je třeba umožnit pěším v oblasti Národního muzea a Prahy 2 přecházet komunikace. V neposlední řadě je třeba zlepšit podmínky pro místní. Diskusi na zastupitelstvu vítám," napsal ČTK Dolínek.

"Myslím, že paní primátorka jde s kanonem na vrabce, protože to, co jsme v úterý schválili, není žádná revoluční věc. Říká jen, že máme postupně rehabilitovat okolí magistrály. My jsme včera schválili úplně banální věci, na které v normálním městě žádné usnesení ani nepotřebujeme," řekla Kolínská.

Podle náměstkyně jde o změny na náměstí I.P. Pavlova nebo doplnění přechodů na místech, kde již nyní auta čekají na semaforech. "A řekli jsme si, že zkusíme zúžit, ne zmenšit počet pruhů, ale zúžit tak, abychom získali místo pro parkování, a doplníme mobiliář. Úplně banální věci. Vlastně nerozumím té hysterické reakci," řekla Kolínská.

Jednání vedení města kritizovala opoziční TOP 09. "Koalice je vnitřně rozpolcená a nedokáže se dohodnout, a to zejména na tématu dopravy. Teď to vygradovalo a ukázalo se, že rozpor je naprosto zásadní a koalice vůbec nefunguje," řekl předseda zastupitelů TOP 09 Václav Novotný. O dalším postupu jednat klub TOP 09.

Praha si nechala vypracovat koncepci proměny magistrály od kanceláře architekta Jana Gehla. Podle ní mají být například opraveny parky a prostory u veřejných budov. Mají se zlepšit prostory, kde se lidé mohou zdržovat, například rozmístěním nových laviček nebo podporou vzniku obchodů. Ve třetí oblasti, dopravě, by se na magistrále měly objevit vedle aut i další druhy dopravy, ať už bicykly nebo MHD. Lépe mají být seřízeny semafory.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (12)
Avatar - WinDiesel
9. 2. 2018 14:37
Re: nojo, volby...
Jo jo je to tak. Uvidíme jestli si voliči vzpomenou jak tady vylízaná Krnda, která má jedinou kvalifikaci a to že je Slovena hospodařila, jak nechala exhibovat zelené šílence z "trojkoalice" = lidovci, Zelené mozky a z řetězu urvaní pyráťy :-(
Avatar - WinDiesel
9. 2. 2018 14:35
Re: me by v souvislosti s krndou frndou zajimalo
To nebyla Krnda, to byl Ďulínek ze SocDem. Oni jen "zachraňují" situaci kdy se vys-r-a-li na obchvat Prahy a před volbami najednou začali panikařit. Pro ČSSD bylo pozdě, doufám že v Praze kopnou ANO s Krnáčovou dopr-del-e už v příštích lokálních volbách.
Avatar - WinDiesel
9. 2. 2018 14:32
Re: Žába na prameni.
Několik kopanců, Ťuk je Kapschem zkorumpované hovado. Ale s ANO bude líp. :no:
Avatar - WinDiesel
9. 2. 2018 14:31
Re: Vylizovači Babišova análu
ANOisti podporují šílenosti vymýšlené socdemáky a takzvanou "šílenou trojkoalicí" = lidovci, piráti, zelení
Nemyslí to upřímně, je to pokrytectví
Po dementovi Hudečkovi z Holomúca Krnáčová z Blavy, zo Slovenska.
Další primátor bude as Kájínek nebo nějaký Marťan 8-s
Avatar - Hammunasakra
9. 2. 2018 08:56
Re: Žába na prameni.
To neni jen Ťok = ANO má pátym rokem současně ministerstvo dopravy i financí = a když o 50% zvýšej prachy na výstavbu dálnic = budou na úrovni let 2008-10 = let světový krize kdy sme na ní při tehdejších nižších cenách a nižšim státnim rozpočtu = dávali o polovinu víc = dost drsná realita :-|