Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Přímo z dějiště premiéry Škody Kamiq: Během tří let dvojnásobné prodeje!

Vitek
Diskuze (37)

Mladoboleslavská automobilka Škoda v pondělí v čínském Pekingu představila svůj nový SUV model vyvinutý speciálně pro tamní trh Škoda Kamiq. Ten by se měl v příštích letech stát jedním z pilířů čínského růstu prodejů.

Číňané milují SUV a Škoda miluje Čínu. Říše středu je pro mladoboleslavskou automobilku již osm let největším trhem, na jehož další růst masivně sází. V pondělí, dva dny před zahájením pekingského autosalonu, oficiálně představila dlouho očekávaný vůz Škoda Kamiq, který byl speciálně vyvinutý pro čínský trh.

„Při výrobě vozu jsme zohledňovali specifika čínských zákazníků,“ uvedl při zahájení vozu Alain Favey, člen představenstva automobilky zodpovědný za oblast prodeje a marketingu. „Ti mají unikátní představy o designu nebo velikosti prostoru.“ Pro českou automobilku je tento trh specifický také nízkým věkem jejích zákazníků. Zatímco v Evropě mladoboleslavské vozy řídí průměrně padesátiletí řidiči, v Číně je průměrný věk řidiče 32 let. „Mnoho našich zákazníků si tak Škodovku kupuje jako svůj první vůz,“ dodává Favey.

Mladí řidiči jsou cílovou skupinou firmy i pro nově představený Kamiq. „Lidé žijící ve městech, kteří se svého digitálního stylu nechtějí vzdát ani při jízdě autem a vyžadují moderní řešení konektivity,“ ukazuje automobilka, v jakých vodách v Číně loví.

Nový Kamiq je již třetím vozem z kategorie SUV, který automobilka v zemi nabízí. Doplňuje modely Kodiaq a Karoq, které během letošního roku ještě rozšíří Kodiaq GT. Čínský trh se tak stane jediným, kde bude Škoda nabízet čtyři SUV. A do roku 2020 firma plánuje představit několik dalších modelů určených speciálně pro čínský trh.

Parametry má Kamiq skromnější, než předchozí dvě SUV. Na délku měří 4390 mm, široký je 1781 mm a na výšku má 1593 mm. Pohání ji nově vyvinutý benzínový motor o objemu 1.5 litru s výkonem 81 kW a nejvyšším točivým momentem 150 Nm.

Tam Škoda loni prodala 325 tisíc vozů, což znamenalo meziroční růst o 2.5 procenta. Do budoucna však firma počítá s agresivnější expanzí. Do roku 2020 chce zvýšit své prodeje dvojnásobně - na 600 tisíc vozů. Navýšit by se tak měl i podíl automobilky na čínském trhu o šest desetin procentního bodu na dvě procenta.

„Sledujeme dynamický růst segmentu SUV na čínském automobilovém trhu, jen za uplynulé tři roky se poptávka po vozech tohoto segmentu v Číně zdvojnásobila,“ ukazuje na jasný trend předseda představenstva společnosti Bernhard Maier. A trend by podle něj měl vytrvat. Škoda by tak v prodejích vozů SUV na čínském trhu chtěla navýšit svůj podíl až na 60 procent.

„Kategorie SUV je v Číně jako velký koláč a my si z něj chceme ukrojit co největší kus,“ uzavírá Favey.

Autor: Vojtěch Kristen

Vitek
Diskuze (37)
Avatar - Floyd
24. 4. 2018 18:58
Re: Tož chlapi...
>:D >:D >:D :yes:
24. 4. 2018 16:54
Re: Design
V kontextu původního diskusního příspěvku bylo myšleno v moderní historii, nějakou takovou reakci jsem očekával.
Avatar - woody-alien
24. 4. 2018 12:20
Re: Za mna perfekt...
"Jo, tak vy máte ještě požadavky na barvu vlasů! To se s tím ženěním rovnou rozlučte." >:D

No hele, zase když s tím nebudeš dvakrát týdně onanovat v automyčce, tak se to ztratí a tu dopravu a přepravu to snad splní, tak vo co de. ;-)
Avatar - kopamt
24. 4. 2018 11:58
Re: Za mna perfekt...
Konštatoval som, ze pre mna by Kamiq bol OK (a verim, ze pre mnohych v tomto regione, ktori neriesia ci je to SUV ci neSUV, jednoducho si radi kupia nieco pre svoje individualne potreby, osobne mam nieco take v mensom a som max. spokojny...akurat, ze by som uvital nieco trošku vyysie a vacsie...rodina rastie, biznis mi kvitne...obcas sa musim otocit 2x a stacilo by s hentym aj 1x, ale v poho :-) ak tu dakto daco rieši, tak... >:D
Avatar - kopamt
24. 4. 2018 11:50
Re: Za mna perfekt...
...v Dustri v naj vybave som sedel, ale ani som sa neobtazoval jazdit...naco...ergonomia mi nevyhovuje, vela pochybeni je tam...furt francuz, ktorym neviem prist na chut...v tom ma Skoda jasne navrch...preto by som radsej dolozil za Kamiq a aj skrz ten novopzkonstruovany 1,5L benzin...o par rokov ich bude opat vacsina...elektrina je len moda, ktora zatazuje Zem viac ako klasika...viacere studie, ktore si nezadal ziaden vyrobca, odhaduju, ze bude aj po r.2040 cca 3/4 vozidiel vybavenych klasickym spalovacim motorom...X ray pre mna OK motor, podvozok, interier, funkčnost...ale nie exterier...