Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Prior Design opravdu nabídne brutálně upravenou Dacii Duster. A za zajímavou cenu

Jan Zajíc
Diskuze (8)

Známý německý úpravce Prior Design, který se zaměřuje zejména na modifikace exkluzivních aut, v listopadu zaujal svou vizí vytuněné Dacie Duster. Nyní potvrzuje, že svou představu zhmotní a nabídne zákazníkům.

Přestože projekt upravené Dacie Duster původně vznikal jen "pro zajímavost", množství nadšených ohlasů prý firmu přesvědčilo, že by neměl skončit jen u počítačové vize. A tak Prior Design sportovně vyhlížející Duster zařadí do své nabídky.

Skutečné auto však nebude úplně stejné jako listopadová studie. Úpravce totiž pro Dacii navrhne kompletní body kit, který by měl vypadat lehce civilněji. Vůz tedy zřejmě nebude působit tak "přikrčeně" a "široce".

Otázkou také je, jestli Prior Design nabídne i bezpečnostní klec. Hádáme, že nikoli.

Velice zajímavá informace se ovšem týká ceny. Dacia Duster je relativně dostupné auto, což si uvědomuje i německý úpravce, který chce tuhle přednost ponechat také vytuněnému provedení.

Prior Design proto tvrdí, že upravené auto s bodykitem bude začínat na částce okolo 20.000 eur, což je v přepočtu asi 520 tisíc korun. Ano, chápete to správně, v ceně je i samotný Duster.

Ten mimochodem u nás startuje na 279.900 Kč.

Společnost ovšem nabídne také samotný body kit, nelakovaný má stát okolo 3.000 eur, tedy zhruba 80 tisíc korun. Kromě sportovní úpravy Prior Design plánuje ještě balíček dílů, který z Dusteru udělá lepší auto do terénu. Zahrnovat má například offroadové pneumatiky nebo dodatečná světla na střeše.

Oba kity by měly být k dispozici v průběhu letošního roku.

Jan Zajíc
Diskuze (8)

Doporučujeme

7. 1. 2021 13:46
Re: Možno
Ale aj cena už bude dosť brutal... ;-)
Avatar - speedfred
7. 1. 2021 10:59
Re: Možno
Tak ten Range už je celkom brutal. To už by chcelo asi vidieť na živo.
7. 1. 2021 08:38
Re: Možno
Taky se mi líbí ale nejvíc odvařený jsem z
https://www.autoevolution.com/…tter-139777.html
7. 1. 2021 08:31
Re: Možno
V každom chlapovi je kus dieťaťa. Aspoň vo väčšine. Podľa mňa je to zacielené celkom dobre. Síce neviem, ako to dopadne zrovna v spojení s Daciou, tam je image predsa len niekde inde, ale ktovie?
Avatar - speedfred
7. 1. 2021 07:51
Možno
som ešte celkom nedospel ale mne sa to na prvý pohľad a z titulnej fotky páči.