Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Příští Ford Mustang bude větší a těžší! Využije techniku z SUV

Tomáš Dusil
Diskuze (7)

Nové vydání slavného Fordu Mustang přinese rozměrnější karoserii a zároveň vyšší hmotnost. Pod povrchem se bude ukrývat podlahová plošina ze současných SUV Fordu.

Stávající Ford Mustang je už šestou generací tohoto vozu. Je však zároveň první, prodávanou oficiálně také v Evropě. Do jejího příchodu se Mustangy na starém kontinentě nabízely výhradně z individuálních dovozů, nikoliv oficiálními dealerstvími Fordu. Současně je dnes vyráběný Mustang první se zcela nezávislým zavěšením kol zadní nápravy.

Sedmá generace, která je už nyní označena S650 se ale zvětší a celkově zmohutní. Její přímou konkurenci Ford vidí ve voze Dodge Challenger. Pod povrchem připravovaného mustangu se bude ukrývat podlahová plošina CD6, kterou už v současné době využívají Ford Explorer a Lincoln Aviator. V roce 2021 ji dostane také nový Edge. Ten tak přejde s příčné zástavby motorů na podélnou.

Mustang bude i nadále nabízet podélně uložený hnací řetězec vpředu, přičemž na trhu by se měl objevit nejdříve v roce 2025. Ještě ve stávající generaci S550 bychom se měli v roce 2020 dočkat výkonnějšího motoru EcoBoost. O dva roky později dokonce také hybridního pohonu.

Tomáš Dusil
Diskuze (7)

Doporučujeme

Avatar - Magister
5. 4. 2019 11:03
Re: Tak to bude super...
No právě tak to je. To jsou ty stereotypy. Každopádně celý článek jsou jen spekulace.... stačí se podívat na rok. Vůbec není netuší, jak bude vypadat.
Avatar - ZdenalGT
5. 4. 2019 10:17
Re: Tak to bude super...
Jak psal kolega, které evropské auto s podobným výkonem je lehčí? Když něco napíšete, musíte mít argument. Tak např. BMW M850 váha o vic jak 200kg těžší než Mustang GT.
Avatar - Barrichello
5. 4. 2019 09:32
Re: Tak to bude super...
U fordu se tiše zbláznili už před nějakým časem, takže není divu že z nich lezou podobné výplody. Jinak je tu pořád naštěstí Camaro, kterého prodeje za první čtvrletí v USA stouply :yes:
Avatar - white label
5. 4. 2019 00:30
Re: Tak to bude super...
Na americké poměry zřejmě ne, ale tady jsme v Evropě, že jo... V době, kdy konečně začal Mustang jezdit dobře nejen rovně, přijdou s tímhle originálním nápadem/plánem. :no:
4. 4. 2019 23:12
Takže to co všichni
na současném oceňují prostě spláchnou a udělají z něj těžkou neobratnou mrchu? Hmotnost je u sporťáku vším - jsem měl Mitsu Cordia 1.8 T a i když výkon jen kolem 180 koní a krouťák kolem 200 Nm, díky hmotnosti přesně 1t docela lítala. Samozřejmě turbodíra jako prase a strašně žrala gumy... Btw. pokud BMW dokáže postavit elektromobil (!) s komplet karbonovou karoserií za mega, není důvod aby Ford trochu neodlehčil i Mustanga. I karbonové díly pokud se vyrábí ve velkém nestojí raketu.