Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Příští generace Jeepu Grand Cherokee přijde minimálně o rok později než se očekávalo

Ondřej Chamilla
Diskuze (13)
Současná generace populárního SUV Jeep Grand Cherokee vydrží na trhu déle, než bylo původně v plánu. Oficiální představení příští generace se odsouvá nejméně o rok.

Původně bylo plánováno, že příští Jeep Grand Cherokee bude představen v třetím čtvrtletí roku 2017. Současná generace však musí zákazníky uspokojit ještě delší dobu, protože podle serveru autonews.com se generální ředitel Jeepu Mike Manley nechal slyšet, že představení novinky se posouvá na rok 2018, možná až 2019.

Hlavním důvodem pro tento krok je, že Jeep chce znovu analyzovat platformu, na které má vůz stát. Jinak řečeno, podle poslední ch zpráv má nový automobil stát na podvozku chystaného většího a dražšího modelu Grand Wagoneer. Podle generálního ředitele koncernu FCA, Sergia Marchionneho, musejí inženýři značky „kompletně změnit pohled“ na podvozek Grand Cherokeeho.

Pro nový Wrangler se však nic nemění, ten přijde v druhém čtvrtletí roku 2017. Prodeje Jeepu vzrostly tento rok o 20% a vedení společnosti věří, že do roku 2015 zvládne automobilka dodat 1,2 milionu automobilů zákazníkům. Rovněž cíl 1,9 milionu prodaných automobilů ročně do roku 2018 je prý uskutečnitelný.

Ondřej Chamilla
Diskuze (13)
Avatar - Barrichello
1. 7. 2015 09:00
Re: Spíš nemaj peníze
Jde spíš o to, že americké automobilky vždy držely cyklus nových generací modelů někde kolem 5-6 let. Tam je to tak zvykem, vyjimkou bylo pár legend typu CrownVictoria či sesterký Lincoln TownCar
30. 6. 2015 18:34
Re: Spíš nemaj peníze
Na tom podvozku už asi žiadne zmeny robiť nebudú, keďže nový Grand Wagooner má zdielať z novým GC ten istý podvozok. Ľudia v dnešnej dobe podľahli móde a očakávajú zmeny na autách ako v prípade smartphonov (každý rok). Stávajúci GC je momentálne v najlepšej forme, či už motoricky, alebo dizajnovo. Keď si vezmeme že dizajn auta je už staršieho dáta, ani v dnešnej dobe nestarne a len ťažko hľadá konkurenciu. A v svojej cenovej kategórii ani žiadnu konkurenciu nemá. Paleta motorov je postačujúca a plne vyhovujúca. Taký hemi je medzi motormi prakticky dinosaurus, no má skvelé parametre a je prakticky nezničiteľný. 500 tisíc kilometrov na ňom nieje vôbec poznať, takéhoto priebehu sa európske motory skoro ani nedožívajú,a a k náhodou, tak sa o tom píšu oslavné články. Spotrebou síce neoslní, ale konkurencia je na tom podobne a pravdupovediac, ak si niekto kúpi GC s týmto motorom, spotreba je to posledné čo by mu prekážalo - teda mne to určite nevadilo.
Avatar - Barrichello
30. 6. 2015 09:41
Re: Spíš nemaj peníze
Já sem neřekl že je špatné. O tom žádná.

Jen, že už to není žádná novinka a v roce 2017 to bude 8 let starý auto s některými pravky podvozkové platformy starými 10 a více let.

Zrychlení hodně pomohla 8st. převodovka.
30. 6. 2015 09:08
Re: Spíš nemaj peníze
Momentalne GC ponuka vsetko co je v takomto aute potrebne a ze je to dobre auto poukazuju jeho predaje. Uplne v pohode ho mozu vyrabat dalsich par rokov. Mohol by mi niekto povedat, co lepsieho najdem u konkurencie v porovnani s tymto, uz nie najmladsim modelom? Ak pentastaru pridaju este turbo, bude to vynikajuci motor, ktory je skutocne dobry aj bez toho turba. Ak udeli autu vaziacemu skoro 2 a pol tony zrychlenie na stovku za 8 sekund, co mozeme tomuto motoru vycitat ?
Avatar - Barrichello
30. 6. 2015 08:42
Re: Spíš nemaj peníze
Současný model byl plně připraven do výroby společností Cerberusjiž v roce 2009, tedy je to 6 let staré auto. Kdy to začal vyrábět Fiat je jeho problém.

To ej jako říct, že Lada 110 ještě nepotřebovala nsátupce, protože se azčla vyrábět někdy v roce 1998 nebo kdy, jenže prototyp byl an světě už někdy v roce 1994 >:D >:D >:D

Pokud na sériovém produktu nezměnší polovinu věcí, což se nestalo ani u Lady, ani u Jeepa, tak to auto prostě stráně do doby vývoje, kdy byla spuštěna sériová výroba je podružné. Je hlavní, kdy auto vzniklo a to je rok 2009, mimochodem podvozková platforma je Mercedes, u tohohle Jeepu.
A Motory Pentastar vyvinulDaimlerChrysler a plně dokončil Cerberus, aby zas nedošlo k mýlce >:D