Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Přistižen v Číně: Škoda Rapid Sportback, nebo levný Volkswagen?

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (65)
V Číně byl nafocen prototyp, který nese znaky mladoboleslavské automobilky a mohl by být druhou karosářskou verzí Rapidu. Další možností je projekt nové levné značky koncernu VW.

Podle neoficiálního zdroje přímo z automobilky Škoda se pracuje na vývoji další verze. Pracovně se ji říká „sportback“ po vzoru pětidveřového Audi A3 Sportback. Nová verze Rapidu by totiž neměla být klasickým hatchbackem, jak naznačoval koncept Vision D, ale ani plnohodnotným kombi.

Na dvojici fotografií zveřejněných webem jokerforblog.blogspot.com je zachycena lehce maskovaná záď prototypu se znakem Škoda na zadní výklopné stěně. Na současnou mladoboleslavskou produkci odkazují svým tvarem i koncové svítilny, ale ty se přibližují spíše druhé generaci Octavie než novému Rapidu.

Prototyp nafocený při testech v Číně se od Rapidu neliší jen provedením zadních partií, ale i tvary boků, kdy ostrá linie zasahuje do prostoru vnějších klik dveří, zatímco u sériového liftbacku je o něco výše a není tak ostrá. Další odlišností jsou příliš silné rámy bočních oken mezi kterými nevystupuje B-sloupek jako u Rapidu.

Právě tyto detaily odlišují maskovaný prototyp od sériového Rapidu pro Evropu i od jeho jmenovce pro indický trh. Je tedy možné, že se pod detaily a označením mladoboleslavské značky ukrývá připravovaný levný model automobilky Volkswagen, který se má stát konkurentem pro rumunskou Dacii.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (65)
30. 10. 2012 16:26
Volkswagen Lavida Variant???
Co myslíte? :-)
29. 10. 2012 16:09
Re: Čajna
Škodovka nasadí CitiGO S2000, Citroen nasadí C1 S2000, Toyota Aygo S2000, Fiat 500 S2000, Peugeot 107 S2000 a máme novou soutěž, když příští rok přijdou R5
Avatar - Trábošík
29. 10. 2012 11:46
Re: Prapředek
Souhlasím, že jsem se dostali někam jinam a raději se tedy vrátíme k automobilům. V tom, co teď píšeš, máš určitě pravdu.
Takže hezký den.
Avatar - Czerwik
29. 10. 2012 09:59
Re: Čajna
No nová Fabia bude zrejme zdielať prednú časť s Rapidom... (myslím si). Takže tá 3d verzia tým bude vyriešená. A športové Citigo už predstavené bolo... tak aby sme sa nedivili >:D [odkaz]
Avatar - BruceWayne
29. 10. 2012 09:31
Re: Prapředek
Omlouvám se těm, které jsem urazil a ty, které jsem neurazil? Snad příště >:D Na Václavským Václaváku jsem několikrát byl, ale v té době ne. Mladí (to myslím i tebe) mají dnes jednu velkou výhodu, kdykoliv odejít a možná se i vrátit. Moje generace to má podstatně horší, no i když mám oblíbenou zemi, kam na staří chci "zmizet" a dožít. Jak píše Miss Kylie, máme zde dva názorové proudy, ale ve skutečnosti jsou si dosti podobné. Raději si budeme psát o automobilech. Přeji hezké časy :yes: