Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Přivážíme do Prahy první vodíkové Hyundai Nexo, buďte u toho s námi!

Ondřej Mára
Diskuze (10)

Včera ráno jsme se vydali na cestu do Bruselu, ze které se rozhodně nevrátíme s prázdnou. Do Prahy totiž přivezeme první vodíkové Hyundai Nexo, které podrobíme testu na trase dlouhé bezmála 1.000 kilometrů. A vy u toho můžete být s námi!

Když se řekne elektromobil, většina z nás si automaticky vybaví auto s velkými a těžkými bateriemi, které se dlouho nabíjí, jejich výroba je silně neekologická a jejich recyklace ve hvězdách. Na trhu už jsou přitom i alternativní modely, které vyměnily velké baterie za nádrže na vodík.

Automobily s palivovými články, chcete-li auta na vodík, sice nejsou žádnou novinkou, jejich výrobou se však v současnosti zabývá jen omezené množství automobilek. Jednou z nich je ovšem i jihokorejská značka Hyundai, která v lednu 2018 představila na veletrhu spotřební elektroniky CES v Las Vegas svůj vodíkový model Nexo.

Futuristicky designované SUV dokáže na první pohled zaujmout mnoha detaily, pro začátek však nemůžeme vynechat například atypický tvar světlometů, kliky zajíždějící do karoserie nebo unikátní futuristický zvuk, kterým vůz při nízkých rychlostech varuje chodce. Zajímavě však působí i interiér, který si i přes svůj futuristický vzhled uchoval notnou dávku praktičnosti. Další zajímavostí pak nejspíš odkoukáme časem.

Na seznámení s autem totiž budeme mít okolo 950 kilometrů, během kterých se podíváme do zaplněných měst, na okresky i rychlé německé dálnice. Prozkoumáme náročnost tankování vodíku, podíváme se na infrastrukturu plnících stanic za našimi hranicemi, ověříme si spotřebu a pokusíme se porovnat provozní náklady s tradičními auty i elektromobily.

Zatím jsme si Nexo stihli vyzkoušet pouze ve městě, kde se chovalo jako klasický elektromobil. Během kličkování v husté místní dopravě nás však již Nexo stihlo zaujmout například zpětnou kamerou, která při zapnutém blinkru snímá slepý úhel a tento záběr přeposílá do displeje přístrojového štítu. Velice chytré řešení.

Největší benefit Nexa by se však měl projevit až po opuštění města. S udávaným dojezdem okolo 660 km na jednu nádrž by nám měly teoreticky stačit dvě natankování, nicméně tohle asi zkoušet nebudeme. Zajímavé však bude sledovat, zda bude dočerpání plné nádrže skutečně tak snadné jako na instruktážním videu, a zda to potrvá skutečně jen oko 5 minut.

A pokud u toho budete chtít být s námi, určitě sledujte web Auto.cz i náš stejnojmenný instagramový profil, kam navíc kolegové přidávají i fotografie z právě probíhající prezentace Škody Kamiq.

Ondřej Mára
Diskuze (10)

Doporučujeme

Avatar - Beefcake
21. 8. 2019 18:58
Re: Past na myši z kyblíku s vodou
Dalsi magor do partie. A vraj bol jediny problem H byvaly sef...
Avatar - Jerry.Gunman
21. 8. 2019 12:13
Re: 2 Rokyta
JJ, Niro taky nevypadá jako úplně marné přibližovadlo. Mým potřebám by to sice nevyhovovalo, ale já jsem v tomto punktu docela extrémista :D Pro mne je tak Ssangyong Grand Musso ;-) ;-) ;-)

Ale to už jsme od vodíkového Nexa utekli celkom daleko
21. 8. 2019 11:52
Re: Past na myši z kyblíku s vodou
No ptfuj. Takého Xixao ščura od Hnujdajaku ne. :no: Výbuch jako v Rusku 8-s :-[]
Avatar - 3_diamanty
21. 8. 2019 11:28
Re: 2 Rokyta
mne dava zmysel niro... auto velkosti ceedu ktore realne za 5 litrov jazdit vie... a stoji nejakych 19 tisic eur co este ujde ( ak zvazime aj spotrebu voci nejednemu drahsiemu dizlovemu aut ) ... k tomu 2,7m razvor co by az rodinny autobus.... vyssia a priestranna kabina.... vyssia svetlost podvozka a stale aj moc slusny kufor na nejake to bezne pouzitie az az .. keby to este malo 4kolku tak hadam lepsie auto ani nepoznam :-! .. ale aj tak je niro proste supis .. hned by som ho bral .... :yes:
Avatar - Katikakus
21. 8. 2019 11:20
Re: Past na myši z kyblíku s vodou
Za blbce jsi tu ty. Dlouhodobe...