Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Jako by té smůly neměl dost. Šéf Ferrari F1 zůstal stát u krajnice, klekla mu Alfa

Jan Zajíc
Diskuze (11)

Stáj Ferrari F1 zažívá jeden z nejhorších ročníků za hodně dlouhou dobu. A aby toho na šéfa týmu Mattia Binotta nebylo málo, strasti řeší i v provozu.

Na veřejnost se dostalo krátké video, které zachycuje Mattia Binotta, aktuálního šéfa Scuderie Ferrari, kterak přešlapuje u krajnice u své odstavené Alfy Romeo Stelvio. Podle ostatních řidičů nebyl účastníkem dopravní nehody, nejspíše tak šlo o technickou poruchu jeho italského SUV.

Binotto je součástí ikonické stáje formule 1 od roku 1995. Z řadové pozice v oddělení motorů se postupně propracovával strukturou týmu, až byl v roce 2019 vybrán jako náhrada za temperamentního šéfa Maurizia Arrivabeneho.

V loňském roce měl ještě důvody k radosti. Ferrari se pravidelně umisťovalo na stupních vítězů a v mnoha závodech dokázalo být dominantnímu Mercedesu vyrovnaným soupeřem. Navíc si skrz svou juniorskou akademii „vypěstovalo“ talentovaného mladíčka Charlese Leclerca, po jehož boku závodí zkušený čtyřnásobný šampion Sebastian Vettel.

Letošní sezona měla přinést 1000. závod týmu v šampionátu a velkolepé oslavy dalších slušných výsledků. Jenže už od počátku ročníku se Ferrari trápí a zůstalo daleko za loňskou formou. Letošním maximem je druhé místo Leclerca v úvodním závodě v Rakousku, k jehož zisku však přispěla velká várka štěstí. Vettel je na tom ještě hůře a nedaří se mu ani pravidelně bodovat. Navíc po sezoně u týmu končí. Není divu, že Ferrari aktuálně najdeme až na šestém místě v šampionátu konstruktérů.

Jan Zajíc
Diskuze (11)

Doporučujeme

2. 10. 2020 10:34
Re: Čo
A kdy pro někoho z nás musela naposledy přijet odtahovka? A jestli mu došlo palivo, tak by byl totální trotl. Já jinak Alfám fandím, ale tohle je směšné.
2. 10. 2020 10:30
Směšné
Já jinak Alfám fandím, ale tohle je směšné.
30. 9. 2020 21:25
Re: Stelvio kaput....
Amen :D
30. 9. 2020 11:59
Stale pravdive...
Alfa designs cars to be as good as car can be... briefly!
(Jeremy Clarkson)
Avatar - Stejsn
30. 9. 2020 07:45
Re: Čo
To je fakt strašný :no: