Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Prodej automobilky Chrysler je hotov, nastupuje Cerberus

Dan Vořechovský
Diskuze (3)
Téměř tři měsíce trval reálný proces prodeje automobilky Chrysler. Od pátku konečně začala této americké automobilce vládnout finanční společnost Cerberus Capital Management.

Koncern DaimlerChrysler tento týden v pátek oznámil, že dokončil prodej svého 80% podílu ve společnosti Chrysler Group. Celý proces byl zpožděn kvůli problémům s 12 miliardovým syndikovaným úvěrem na financování transakce. DaimlerChrysler a nový vlastník americké automobilky Chrysler Cerberus Capital Management nakonec k financování obchodu přispěli také, a to částkou 2 miliardy dolarů. Problémy vznikly kvůli zhoršující se situaci na úvěrovém trhu.

Podle Toma LaSordy, který automobilce Chrysler šéfuje, bude změna vlastníka pro automobilku přínosná. Chrysler se totiž podle LaSordy bude moci více soustředit na samotné podnikání a dlouhodobé plány a nebude muset čelit tlaku na dosahování krátkodobých zisků, jako tomu bylo dosud. Chrysler již dříve oznámil, že v rámci restrukturalizace propustí 13 tisíc pracovníků a zavře továrnu, kde se montuje model třídy SUV Dodge Durango. Automobilka dosáhne podle svých projekcí zisku nejdříve v příštím roce.

Automobilka DaimlerChrysler bude bude přejmenována na Daimler AG. Tuto změnu však musí 4. října v Berlíně schválit valná hromada automobilky.

Dan Vořechovský
Diskuze (3)
5. 8. 2007 10:05
Re: pro autora článku
;-) :yes:
5. 8. 2007 00:56
Prajem Ti...
Mily Chrysler, prajem Ti, aby sa Tvoji novi adoptivni rodicia o Teba dobre starali, aby si nielen prezival, ale aj zil.
Dufam, ze ma nebude uz nikdy po nociach strasit prizrak moznej vyroby ostatnej studie Imperial, ani modely Dodge Caliber a Avenger. Dakujem a este raz prajem vela uspechov. Hawk.