Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Prodej automobilů v USA v červenci nečekaně stoupl

redakce AUTO.CZ
Diskuze (7)
Americký automobilový trh směřuje k nejlepšímu roku za 14 let. Prodej osobních vozů a LUV vzrostl v červenci meziročně o více než pět procent a byl silnější, než se čekalo.

Americký trh s automobily táhnou především nákupy velkých sportovně užitkových vozů (SUV) a pick-upů, které využívají levného benzinu a nízkých úrokových sazeb.

Největší tamní výrobce General Motors zvýšil v meziročním srovnání prodej svých vozů o šest procent. Americká dvojka Ford Motors prodala o pět procent více vozů než před rokem a odbyt skupiny Fiat Chrysler vzrostl o šest procent.

Ford odhadl, že minulý měsíc se celkový prodej vozů na americkém trhu zvýšil o šest procent na 1,55 milionu. V celoročním přepočtu by to znamenalo asi 17,7 milionu vozů, což by byl nejvyšší odbyt od roku 2001.

Analytici čekali v červenci růst prodeje jenom o tři procenta. V celém roce předpokládají odbyt zhruba 17,1 milionu aut, což by rovněž znamenalo čtrnáctileté maximum.

Toyota, která je trojkou amerického trhu, prodala o 0,6 procenta více automobilů než o rok dříve. Odbyt vozů Honda vzrostl o osm procent a podobně si vedla další automobilka Nissan.

Hyundai posílil prodej o šest procent na své dosavadní maximum. Také Volkswagen prodal o více než dvě procenta než před rokem a odbyt jeho nových verzí vozů Golf a Jetta byl proti loňskému červenci více než dvojnásobný.

Údaje o prodeji automobilů jsou důležitým ukazatelem vývoje celkových spotřebních výdajů. Ty zajišťují více než polovinu ekonomické aktivity Spojených států a kategorie spotřebitelských výdajů se na hrubém domácím produktu USA podílí zhruba dvěma třetinami.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (7)
Avatar - 3_diamanty
7. 8. 2015 12:21
Re: Každý chvilku tahá pilku
lexus s jagom..... pre mna dnes uz jasna volba v luxusnej triede :yes:

lexus je skratka dokonale auto ;-)
Avatar - 3_diamanty
7. 8. 2015 12:13
Re: zase není tabulka?
audi pomaly ale isto z roka na tok rastie ( aj ked tie pocty nie su velke ale aspon sa posuva vpred ) ale vw sa akosi stale nevie odrazit od dna....

subaru maju americania radi... aj korejske a japonske vozy .... a ja sa im ani necudujem.... ;-)
7. 8. 2015 11:52
Re: zase není tabulka?
Neohroženým králem je Subaru. Ta značka mě udivuje v pozitivním už dlouho ;-) už má prodeje skoro jako celý VW Group. :yes:
Avatar - 3_diamanty
7. 8. 2015 11:07
Re: zase není tabulka?
tento rok zda sa budu historicky rekordne predaje v spojenych statoch pre viacere znacky ( hyundai, kia, jeep, lexus a zrejme aj pre nissan a porsche ... a mozno este par dalsich )

.... a k starym dobrym ( predajnym ) casom spred 10-12 rokov sa vracia aj acura...

uvidime ci je sinusovka uz na vrchu a amplituda pride uz tento rok alebo sa predaje v spojenych statoch aj nadalej ponesu na tejto pozitivnej vlne .....

inak vw nadalej za velkou mlakou akosi nic moc... to je proste ( na tak velku znacku ) velka slabota
7. 8. 2015 10:34
Každý chvilku tahá pilku
Zdá se, že Lexus je opět ve hře o nejprodávanější luxusní značku. Pořád dotahuje co to jde a po dlouhé době vyhrál měsíční prodeje :yes: