Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Prodejce Toyoty nabízí limitku nové Supry za nesmysl. Automobilka nezmůže nic

Stanislav Kolman
Diskuze (16)

Supra je od svého představení středem pozornosti, což Toyotu jistě těší. Méně je však nadšena z počínání prodejce, který se ji snaží prodat za absurdní částku.

Nová Toyota Supra je jedním z nejočekávanějších modelů posledních let a není divu, že ve světě je o ni velký zájem. Toho se nesnaží využít jen vychytralí překupníci, ale překvapivě i jeden prodejce automobilky. Ten totiž kousek z úvodní limitované edice nabízí za téměř dvojnásobek doporučené ceny.

Prodejce Jerry's Toyota ze severoamerického Marylandu nabídl Supru Launch Edition za 100.000 amerických dolarů, což je v přepočtu necelých 2,3 milionu Kč. Ano, jde o raritu, která je omezena na 1500 kusů a pro řadu lidí půjde o vskutku významné auto, ale stejně. Dokonce sama Toyota vyčíslila doporučenou cenu na 55.250 dolarů, tedy 1,25 milionů korun. Americký prodejce tak „napálil“ požadovanou cenu na téměř dvojnásobek.

Problémem je fakt, že japonská automobilka s tím vlastně nemůže nic udělat. Nancy Hubbell, manažerka tamní produktové komunikace říká, že konečnou cenu vozu vždy stanovuje prodejce. Toyota může maximálně „sledovat pohyb těchto cen a s prodejcem jej podle potřeby konzultovat“.

„Jsme si vědomi toho, že návrat Supry je plný vzrušení a leckdo chce být mezi prvními, kdo nový model vlastní,“ uvádí Hubbell, která opět odkazuje na doporučenou cenu stanovenou Tyotou. „Naši prodejci jsou nezávislí vlastníci podniků, takže konečná cena bude výsledkem dohody mezi dealerem a zákazníkem.“

V zámoří však nejde o nic neobvyklého. Prodejci se tu pokouší vyšroubovat cenu poptávaného zboží na nesmysl i u dalších výrobků, z nedávna Američané zmiňují Challenger Demon či Jeep Gladiator. Ani v těchto případech však automobilka nezmůže nic.

Stanislav Kolman
Diskuze (16)

Doporučujeme

17. 7. 2019 12:05
Cena
Tak je to chyba toyoty.... Mela si lip udelat smlouvy s prodejcema.... Kdyby meli ve smlouve ze musi dzet ceny ktere Toyota ma nebyl by problem.....
Avatar - Hammunasakra
17. 7. 2019 07:51
Re: ...
Viz já včera 16:36 = aneb velkej bohatej trh = kde se ta Supra nebo obecně cokoli = prodává x-násobně

V naší okolní realitě = v Německu je levnějš než v Rakousku

Aktuální příklad https://zpravy.aktualne.cz/…9160cc47ab5f122/ neni to spiknutí = je to ekonomika. U nás dodnes pod vlivem komunistickýho zdevastování = i když je na tom už zase mnohem mnohem líp
Avatar - CHerokee
16. 7. 2019 21:52
Re: ...
U nás to auto stojí 2 miliony normálně i bez edice a všude ;-\
Avatar - Hammunasakra
16. 7. 2019 16:36
Re: Hmmm
No jasně = co na tom nechápeš? Kdyby se TADY v Evropě prodávala za 3,6 milionu nebo vedle v Německu za 126 tisíc € bylo by to to samý

Jestli se ti nezdá rozdílná cena aut nebo elektroniky nebo něčeho na americkym trhu a třeba u nás = to je ekonomika = v zásadě zjednodušeně kupní síla.

My vzdycháme jak je levnějš a lepší výběr v Drážďanech a bejvalej západní němec zas jak je to lepší v Americe :-)
16. 7. 2019 16:28
Hmmm
Zvláštní, "limitka" za necelých 2,3 milionu Kč jim vadí, je prý za téměř dvojnásobek doporučené ceny. Ale že normální cena standardní Supry v ČR je 1,8 milionu Kč, jim už neva, to je asi v pořádku :no: