Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Projděte si obytňák za 40 milionů korun. Vejde se do něj i garáž na sportovní auto

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Obytné vozy jsou různé. A zatímco někdo se spokojí se skromným karavanem kompaktních rozměrů, jiný vyžaduje prvotřídní luxus.

Právě na druhou skupinu cílí německá společnost Volkner Mobil s modelem Performance S. Jde totiž o 12 metrů dlouhý, 2,5 metru široký, 3,85 metru vysoký a 18 tun vážící dům na kolech, který nabízí i garáž s výsuvnou podlahou, do níž se vejde plnohodnotné sportovní auto. Například Porsche 911.

Karavan, jehož cena startuje na částce 1,6 milionu eur (asi 40,6 milionu korun) vzniká do velké míry na zakázku a zájemci mohou vybírat mezi pohonnými jednotkami Volvo nebo Mercedes-Benz. Ve videu, v němž nám jeden Volkner Performance S do detailu představuje YouTuber Enes Yilmazer, si můžeme prohlédnout provedení s turbodieselem Volvo o výkonu okolo 460 koní. Motor mimochodem čerpá palivo z 350litrové nádrže.

Vnitřní prostor luxusního obytňáku těží z výsuvné části na jednom boku - ta je půl metru hluboká a 10 metrů dlouhá. Po vysunutí se podlahová plocha zvětší z 30 na 35 čtverečních metrů.

Volkner poskytuje maximální komfort. V hlavní části najdeme prostor k posezení s pohovkou a poměrně velkým stolem, řadu chytře vymyšlených odkládacích prostor, luxusně vyhlížející skříňky, televizi, LED osvětlení a plně vybavenou kuchyň se sporákem, troubou, lednicí a myčkou.

Když se přesuneme více dozadu, narazíme na toaletu, prostorný sprchový kout a velké umyvadlo se zrcadly. Vůz nabízí 800litrovou nádrž na čistou vodu a 600litrovou na odpadní. Poměrně zajímavým detailem jsou dvě "tajná", snad nouzová, lůžka, schovaná ve skříňkách pod umyvadlem.

Na konci karavanu se nachází až překvapivě velká ložnice s velkou manželskou postelí. A také v tomto prostoru potěší řada skříněk a odkládacích prostor. Nejlepší obrázek o prvotřídním zpracování, kvalitních materiálech a praktických detailech si ale uděláte prostřednictvím virtuální prohlídky, kterou nám nabízí výše zmíněné video.

Na závěr se ještě rychle přesuňme do kabiny, v níž posádku rozmazlují komfortní vyhřívaná a ventilovaná sedadla s masážní funkcí, která doplňuje spousta kůže či dřeva.

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - Barry Lyndon
14. 12. 2021 12:49
jako dobrý,
konečně něco, co nevypadá jako zavšivenej pelešinec, ale ta cena... Odpovídající by mi připadala tak polovina maximálně...