Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

První náznak nového Renaultu Clio

David Bureš
Diskuze (9)
Čtvrtá generace Renaultu Clio se světu oficiálně představí na podzimním autosalonu v Paříži.

Na veřejnost pronikla první fotografie čtvrté generace Renaultu Clio, na které se objevuje část zádě tohoto francouzského modelu. Fotografie pochází z dubnového setkání akcionářů Renaultu v Paříži.

Na snímku toho není příliš vidět. Patrná je však klika zadních bočních dveří zakomponovaná do C-sloupku. Pětidveřové Clio tak bude opticky působit jako třídveřové. Varianta s třemi dveřmi mimochodem nabízena nebude. Automobilce se údajně nevyplatí tuto verzi vyvíjet, protože si ji nekoupí tolik zákazníků.

Vidět je i koncová svítilna, která má podobný tvar jako zadní světla SEATu Ibiza.

Design automobilu má být podle zpráv z automobilky ovlivněn především konceptem DeZir z roku 2010. Na přídi se bude rýsovat mohutné logo Renaultu, dominantní prvek nového designérského směru francouzské automobilky, který jako první sériový model použilo faceliftované Twingo.

Čtvrtá generace Clia má být širší a nižší než současné provedení.

Podle neoficiálních informací bude nové Clio osazeno jen přeplňovanými motory. Základem má být tříválec 0,9 TCe (63 kW), následovaný čtyřválcem 1,2 TCe (77 kW) a 1,4 Energy TCe (100 kW). Přeplňovaný agregát použije i vrcholné provedení RS/Gordini.

Turbodiesely má zpočátku zastupovat známý 1,5 dCi ve verzích 55, 66 a 78 kW. Pro náročné zákazníky bude nový motory 1,6 Energy dCi o výkonu 96 kW. Od roku 2013 nebo 2014 by se měla prodávat nová generace základního turbodieselu – 1,2 dCi.

Nové Clio pak má použít jinou platformu než elektromobil Zoe. Vyloučena je elektrická varianta Clia, protože by příliš konkurovala právě modelu Zoe.

Výstavní premiéra čtvrté generace Renaultu Clio je naplánovaná na podzimní pařížský autosalon. Některé bližší informace o autě se však pravděpodobně dozvíme už dříve.

renault novemodely pariz2012 renault novemodely pariz2012

David Bureš
Diskuze (9)
3. 5. 2012 17:06
Re: Nove Clio - no uvidime?
dr.biker, tie najnovsie v [odkazoch] este ako tak. Ale Twingo, Clio a starsie Megane, Scenic - tak to je brrr.
3. 5. 2012 11:37
Re: Nove Clio - no uvidime?
souhlasim se vsim. :-(
3. 5. 2012 08:31
Re: Nove Clio - no uvidime?
:yes: Stejně to vidím tak, že budu kupovat spíš stará auta v co možná nejzachovalejším stavu (na nová stejně nemám a mít nebudu) z dob, kdy to ještě za něco stálo. Ale jsem přesvědčen, že něco podobného někteří říkali už před dvaceti lety a stejně si kupují nová. >:D Je pár výrobců, co mě oslovují i svými nejnovějšími modely, ale obávám se, že to nebude trvat věčně. Nezbývá než doufat, že se najdou další takoví blázni, pro které někdo podobného ražení bude dělat auta. :-)
3. 5. 2012 08:21
Re: Nove Clio - no uvidime?
Hmm, to se dalo čekat. :-( Asi nejsem jediný, komu připadá, že se auta paradoxně s přibívajícím časem spíš zhoršují. Kvalita kvůli šetření upadá, nové auto už má životnost asi takové jako moderní mobil, kvůli pohodlí a bezpečnosti všechno váží 2 tuny a skoro do všeho se montují jen motory s tabulkově nízkou spotřebou, které stojí za prd. Automobilky za to sice nemůžou, ale štve mě to. Snad se jedná jen o krátkou kapitolu automobilového průmyslu, ale bojím se že ne.
3. 5. 2012 07:43
Re: Nove Clio - no uvidime?
proto jsem si koupil posledni generaci clio RS. klasickej dvoulitr v malym aute uz nikdy nebude, takze jsem rad za toho dinosaura v garazi :-) to jak jde do otacek a vrchol je v 7,5t ot. asi zadnej pidi turbac asi nedokaze.... ;-\