Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Testovací mula nového Renaultu Clio

David Bureš
Diskuze (1)
Nová generace Renaultu Clio se začne prodávat na podzim 2012.

Špionážní fotografové zachytili ve švýcarských Alpách testovací mulu nové generace Renaultu Clio. Základem prototypu je aktuální provedení Clia, příď však pochází z nového vozu.

Čtvrtá generace Renaultu Clio bude svým vzhledem vycházet z loňské elektrické studie Zoe. To je patrné právě na přídi testovací muly, kde se rýsuje mohutné logo Renaultu, dominantní prvek nového designérského směru francouzské automobilky, jehož základy jsou tvořeny studiemi Zoe, DeZir, Captur a R-Space. Logo značky bude pomocí originálního pásu spojeno s hlavními světlomety.

Na rozdíl od současného Clia bude to budoucí nabízeno výhradně s pětidveřovou karoserií. Automobilce se údajně nevyplatí vyvíjet třídveřovou variantu, protože si ji nekoupí tolik zákazníků.

Podle neoficiálních informací bude nové Clio osazeno jen přeplňovanými motory. Základem má být tříválec 0,9 TCe (63 kW), následovaný čtyřválcem 1,2 TCe (77 kW) a 1,4 Energy TCe (100 kW). Vrcholné provedení RS/Gordini by mělo mít šestnáctistovku o výkonu 140 kW.

Turbodiesely bude zpočátku zastupovat známý 1,5 dCi ve verzích 55, 66 a 78 kW. Pro náročné zákazníky bude nový motory 1,6 Energy dCi o výkonu 96 kW. Od roku 2013 nebo 2014 by se měla prodávat nová generace základního turbodieselu – 1,2 dCi.

Francouzský výrobce si od nového Clia slibuje mnohé. Zákazníky má na vůz lákat největší reklamní kampaň Renaultu za posledních 20 let. Plakátové reklamy na novou generaci Clia představí malý hatchback v červené metalíze na červeném pozadí. Hlavním tématem kampaně bude bezpečnost a kvalitní zpracování auta.

David Bureš
Diskuze (1)
Avatar - dr.biker
29. 9. 2011 09:22
Clio IV
Pokud bude čtvrtá generace Renaultu Clio svým vzhledem vycházet z loňské elektrické studie Zoe, tak se máme na co těšit. Studie Zoe se totiž moc povedla. Oželení třídveřové verze docela chápu, moc těchto verzí není na silnicích vidět a ne všechny modely v této třídě nabízí třídveřovou verzi, třeba např. Fabia. Tak proč ne, ale zase na druhou stranu je otázka, když zmizí třídveřová verze, tak jak bude vypadat vrcholné provedení Clio RS? Nabídne snad poprvé praktičtější pětidvéřovou karoserii? Nechme se překvapit.