Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

První Renault luxusní divize Initiale Paris dorazí v příštím roce

David Bureš
Diskuze (11)
Jako první se luxusní verze Initiale Paris dočkají modely Espace a Clio. V budoucnu má nová divize nabídnout i svébytné modely.

Renault na frankfurtském autosalonu představuje koncept Initiale Paris naznačující podobu příštího Espace. Jeho název zároveň připomíná, že Renault chystá vlastní divizi luxusních aut.

Šéf plánování produktů Philippe Klein britskému Autocaru řekl, že auta se znáčkem Initiale Paris mají být luxusnější, kultivovanější a pohodlnější než běžné verze daného modelu.

Hlavním cílem má být snaha o co největší pohodlí. Renault nechce do luxusních modelů montovat velké množství technických novinek. „Neúčastníme se závodu techniky,“ tvrdí Klein.

Zpočátku Initiale Paris nabídne luxusní verze stávajících modelů, v budoucnu by však měla nabídnout svébytné modely, podobně jako konkurenční řada DS Citroënu. Tímto způsobem si zákazníci mají postupně zvyknout na dražší Renaulty.

Prozatím tedy bude Initiale Paris fungovat podobně jako RenaltSport, který se zaměřuje na sportovní modely. Jako první se verze Initiale Paris dočkají modely Clio a nová generace Espace, která bude debutovat v příštím roce.

Zatím není jasné, který vůz z této dvojice se představí dříve, zatímco loňské zprávy tvrdily, že prvním bude Clio, nejnovější zprávy sází na Espace, které už nebude MPV jako dnes, ale crossoverem. Možností je i společná premiéra na některém z autosalonů v nadcházejícím roce.

Klein se také dotkl toho, jakou cenu Renault modelům Initiale Paris stanoví. Tyto vozy se podle jeho slov mají prodávat za vyšší, avšak přiměřené ceny.

David Bureš
Diskuze (11)
13. 9. 2013 15:56
Re: ??
Tohle je fajn příspěvek,jen do jinýho článku,ne? >:D >:D
Avatar - Hittman
13. 9. 2013 14:29
Re: ??
To mluví za vše o renaultu:
"Chybět však nebudou jedni jednostopá a dvoustopá vozidla za vyvolávací ceny, které jsou mnohdy až k smíchu. Pět let starý skútr Kentoya totiž můžete pořídit už za 6.000 korun, Audi A6 3.0 TDI z roku 2006 za 80.000 Kč. Velmi zajímavě také vypadá BMW 328i z roku 1996 za 25.000 Kč. Nejvíce zarážející položkou je však Renault Espace 2.0l z roku 2000 s vyvolávací cenou 300 korun. " >:-[]
Re: ??
Dotaz jsem položil jeden,zřejmě nevíš rozdíl mezi jednotným a množným číslem... :-!
Avatar - Alpinis182
13. 9. 2013 12:29
Re: ??
jediná nesmyslnost, která tu mezi námi je, tak jsou tvé dotazy....
Re: ??
Tak jsi na tom nějak finančně zaiteresovanej, jinak je tvoje obava nesmyslná.