Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

První SRT Viper vydražen za 300.000 dolarů

David Bureš
Diskuze (0)
Výtěžek z prodeje auta bude předán Nadaci Austina Hatchera pro dětskou rakovinu.

První sériový SRT Viper byl vydražen na aukci společnosti Barrett-Jackson v americkém Orange County. Nový majitel za automobil zaplatil 300.000 dolarů, což je v přepočtu zhruba 6,3 milionu korun.

Výtěžek z prodeje vozu je určen pro Nadaci Austina Hatchera pro dětskou rakovinu. Ta pomáhá rodinám s dětmi, které jsou postižené rakovinou, a snaží se jim zlepšit kvalitu života. Částka bude určena na snížení následků rakoviny u dětí.

První sériový Viper bude svému majiteli předán později, poté, co bude zahájena sériová výroba tohoto auta. Daný exemplář ponese první VIN číslo nové výrobní série. Viper na přiložených snímcích je předsériový vůz.

Nová generace Viperu se už nebude prodávat pod značkou Dodge, nýbrž pod značkou SRT. Automobil má být dokonce vlajkovou lodí této osamostatněné divize koncernu Chrysler.

Pod kapotou nejnovějšího Viperu pracuje celohliníkový 8,4litrový vidlicový desetiválec. Tento atmosférický motor je naladěn na 477 kW (649 k) a 813 Nm, červené pole otáčkoměru leží v 6200 min-1. Desetiválec spolupracuje se šestistupňovou manuální převodovkou Tremec TR6060.

Tvary auta navazují na předchůdce – dlouhá kapota, kabina posunutá vzad, mohutná maska chladiče, střecha s dvěma vybouleními i koncovky výfuku před zadními koly zůstaly zachovány. Celkově ale Viper působí mírumilovnějším dojmem než dosud. Novinkou je také logo, autoři zobrazenému hadovi přezdívají Stryker.

David Bureš
Diskuze (0)