Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

PSA představilo elektrický Boxer a Jumper: Kolik ujedou na jedno nabití?

Tomáš Dusil
Diskuze (0)

Po elektrických osobních autech přicházejí na řadu dodávky a užitková auta. Skupina PSA představila elektrické verze Boxera a Jumpera.  

Zatím se jedná jen o předpremiéru, která se odehrála na autosalonu užitkových vozů v Birminghamu. V rámci ní se uvedl nový Peugeot Boxer Electric a jeho dvojče Citroën Jumper Electric. Jak prohlásil Philippe Narbeburu, ředitel divize Užitkové vozy skupiny PSA, v souladu s naším strategickým plánem Push to Pass pokračujeme v elektrifikaci všech našich modelových řad. Toto pro nás znamená významnou konkurenční výhodu v segmentu lehkých užitkových vozů.

Podrobné údaje o technice nových elektrických užitkových modelů PSA zatím nepadly. Známé je pouze to, že auta Francouzi nabídnou ve dvou verzích, lišících se normovaným dojezdem na jedno nabití. Základní verze se může pochlubit 225 km dle režimu NEDC v případě délek vozu L1 a L2, u lepší varianty slibuje PSA 270 km, opět v cyklu NEDC, ovšem u variant L3 a L4.

Výroba elektrických Jumperů a Boxerů bude probíhat v továrně Sevel ve Val di Sangro v Itálii. O jejich elektrifikaci a zároveň také homologaci se postará partnerská společnost BD Auto. Do budoucna, konkrétně již od příštího roku, se očekává elektrifikace také dalších užitkových modelů PSA, jmenovitě Peugeot Expert a Traveller, Citroën Jumpy a Space Tourer a také sourozenců Opel Vivaro Cargo, respektive Vivaro Life.  

Tomáš Dusil
Diskuze (0)

Doporučujeme