Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Qoros expanduje, v Ženevě představí sériový crossover

David Bureš
Diskuze (8)
Automobilka Qoros chce každý půlrok až rok uvádět na trh nový vůz. Její druhý sériový model uvidíme v březnu.

Čínsko-izraelská automobilka Qoros se na letošním ženevském autosalonu prezentovala sériovým modelem 3 Sedan a dvěma koncepty – kombi 3 Estate a crossoverem 3 Cross Hybrid. Právě druhý z nich se o rok později dočká sériové varianty, Qoros oznamuje, že v březnu v Ženevě ukáže další sériový model.

Qoros zatím zveřejnil první dva nákresy chystaného auta, které se v Číně začne prodávat během roku 2014. Vůz částečně zůstává ukrytý ve tmě, podoba odhalené části ale naznačuje, že se bude jednat o sériovou verzi letošního konceptu 3 Cross Hybrid. Náznakem je vyšší stavba karoserie i detaily na přídi a zádi.

Sériové auto si z konceptu ponechá masku chladiče s výrazným chromováním i tvary hlavních svítilen. Koncová světla pak budou tvořena diodami. Kvalita zpracování má být v souladu s evropskými standardy, model 3 Sedan již ukázal, že tento cíl může Qoros splnit.

Autoři vozu tvrdí, že má oslovovat hlavně mladé zákazníky z měst, kteří chtějí být stále spojeni s okolním světlem. Součástí výbavy vozu tak bude multimediální systém QorosQloud ovládaný pomocí osmipalcové dotykové obrazovky. Ten se už ukázal v modelu 3 Sedan.

Crossover bude postaven na stejné platformě jako již nabízený kompaktní sedan. Ta je podle šéfdesignéra značky Gerta Hildebranda natolik flexibilní, že na jednom technickém základu umožňuje postavit nejen kompaktní hatchback, ale také sedmimístné SUV.

Automobilka Qoros vznikla v roce 2007, jedná se o společný projekt izraelské investiční společnosti Israel Corporation a čínského výrobce aut Chery Automobile. Evropské trhy bude chtít Qoros dobýt přes Slovensko, kde se první kousky modelu 3 Sedan pro zákazníky objeví na začátku roku 2014.

V nabídce Qorosu je zatím jediný model, zmíněný 3 Sedan, cílem je však expanze, po které automobilka bude mít zástupce ve všech důležitých segmentech. V současnosti Qoros pracuje vedle crossoveru také na kompaktním kombi, velkém sedanu a SUV.

David Bureš
Diskuze (8)
29. 12. 2013 10:33
Re: Cina utoci.
Expanduje ? Tak to aby se tou expanzí nerozpadli ! Kolik toho už reálně prodali. Koupil možná Úďa, Venca, Franta, Topper...
29. 12. 2013 09:50
snaha tu je
Lenže oni sa už začínajú aj hýbať!
[odkaz]
...sám som zvedavý ako im to pôjde ;-)
28. 12. 2013 22:22
Re: Cina utoci.
Aby fukal, musi sa aj nieco predat. Velke plany mal uz sudruh Lenin. Z cinskych aut len volvo ;-)
Avatar - Jaros71
28. 12. 2013 21:50
Re: Cina utoci.
Tak zajímavě to vypadá..a to je tak asi všechno.. :no:
Myslím , že výrobků made in China a Korea již máme v EU plné zuby. :no:
Avatar - 3_diamanty
28. 12. 2013 19:23
Re: Cina utoci.
parada konecne nejaky novy vietor medzi crossovermi,

inak rovnako ako na crossover od qorosa som zvedavy aj na novy crossover od ssangyongu ktory ma prost tiez do zenevy. Na obe auta sa velmi tesim a myslim ze budu pre obe azijske znacky prave tieto modely prelomove a v eu uspesne nakolko crossovery su tym spravnym korenim ktore da azijskym specialitam v eu tu spravnu chut :yes: