Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Qoros: nová čínská značka míří do Evropy

Michal Fokt
Diskuze (48)
Seznamte se s novou čínskou značkou. Výrobce Qoros má sídlo v Šanghaji, ale debutovat bude v Ženevě a slibuje auta, vyvíjená podle evropských bezpečnostních standardů.

Aby náhodou nebylo čínských automobilek málo, vznikl nám v Říši středu další výrobce Qoros Auto Co. Ltd, jenž by ale od ostatních tamních firem měl výrazně odlišovat. Světu se totiž představí překvapivě na autosalonu v Ženevě, vynechá éru kopírování designu známých značek a od počátku se bude prezentovat vlastní tvorbou. Ba co víc, její modely měly být navrhovány podle evropských standardů.

V Ženevě se Qoros pochlubí kompaktním sedanem, jehož design i kvalita materiálů by měly vyhovovat evropskému vkusu a který navrhl šéf designu značky Gert Volker Hildebrand. Soudě podle propagační skici bude později následovat i varianta hatchback a kompaktní MPV nebo crossover. Modely budou využívat vyspělé komponenty od firem Magna Steyr, TRW, Continental, Bosch, Valeo, Microsoft a Iconmobile a ve vedení Qorosu se to jen hemží evropskými manažery.

Ačkoli se Qoros prezentuje jako nezávislá značka, je výsledkem spolupráce největší nezávislé čínské automobilky Chery Automobile a holdingu Israel Corporation. Oficiální zastoupení má v Šanghaji, sídlo a výrobní kapacity ale vznikají v okrese Changshu. Bude tam vznikat zpočátku 150.000 vozů ročně, cílem ale bude až 450.000 automobilů, určených především mladší klientele do 35 let, která se v Evropě a Číně dočká už koncem roku 2013.

Michal Fokt
Diskuze (48)
Avatar - Lonestarstate
9. 11. 2012 01:35
Re: miesto
>:D :yes: a teď ještě tu o Karkulce, ty minimální mzdo
Avatar - twistedTSD
8. 11. 2012 23:29
Re: normalne sa na tuto novu znacku v eu tesim
Pokud se začne (ještě víc) hroutit evropská ekonomika, bude to mnoha lidem celkem naprd, že budou levné....
Avatar - twistedTSD
8. 11. 2012 23:27
Re: Uvediem veci do poriadku - Chery kopirovaci
Nechci používat tak silná slova...ale mně by koupě něčeho takového byla hodně proti srsti.
Avatar - JDM
8. 11. 2012 13:14
Re: Uvediem veci do poriadku - Chery kopirovaci
to s tebou souhlasím stejně tak jsou ale ubozí lidi co to kupují
Avatar - kari.laz
8. 11. 2012 08:23
Re: normalne sa na tuto novu znacku v eu tesim
A co až vám zavřou polovinu automobilových fabrik na Slovensku, protože nebude odbyt a budou sem tahat vraky z Číny, co povíš doma, až ti nedají kapesný, protože na něj nebude. To si pak v prasátku nenastřádáš ani na tu Dacii.