Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rallye Dakar 2020: Ouředníčka přejel kamion

Michal Štěpanovský
Diskuze (3)

Český automobilový jezdec Tomáš Ouředníček zažil při svém sedmém startu na Dakaru událost, která vstoupí do historie slavné soutěže.

O to víc, že se odehrála při premiéře slavné rallye na území Saúdské Arábie a hodně lidí se mu snažilo po dramatické nehodě pomoci.

Tomáš Ouředníček speciálně pro Auto.cz inkriminovanou situaci popsal. „Asi dvacet kilometrů před tím jsme Van den Brinka předjeli a navzájem si zamával. Incident, který určitě proběhl na internetu vypadá dramaticky, ale on v tom nebyl tak na vině, jak to vypadá na videu. Na duně stál ředitel soutěže David Castera a mával na nás, abychom zpomalili. Couvl jsem, zařadil a najednou letěl kamion. Martin (Van dem Brink) se mi v servisu omlouval a líčil situaci ze svého pohledu. Říkal, že měl natlakované turbo, zavřené diferáky a nemohl nic dělat. Chtěli ho vyloučit, ale já se za něj přimluvil. Jedeme oba dál a uvidíme co nás čeká.“

Mechanici týmu Ultimate Dakar pracovali celou sobotu, kdy byl den odpočinku. „Kluci vůbec nespali. Pomáhají nám i mechanici od Van den Brinka a věříme, že odstartujeme a letošní Dakar se nám podaří dokončit,“ uvedl Tomáš Ouředníček v sobotu večer speciálně pro čtenáře webu Auto.cz.

Video se připravuje ...

Michal Štěpanovský
Diskuze (3)

Doporučujeme

Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly
Avatar - m.z.
12. 1. 2020 10:38
Re: Video
Ne z části, ale úplně si za to může sám. Ani mu neuhýbal, protože vůbec o něm nevěděl. Asi si myslel, že zrovna nic nepojede...
12. 1. 2020 01:01
Video
Podľa videa si za to Ouředníček môže z časti sám. Kamión sa ho snažil obísť, on cúvol mimo stopu, aby mu urobil miesto. Vzápätí ale ktovie prečo vyrazil dopredu a vletel kamiónu priamo pod kolesá.
Avatar - maxi!
11. 1. 2020 23:01
Hm...
Přejel?