Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Range Rover chystá čtvrtý model, vyplní mezeru mezi Evoque a Sportem

David Bureš
Diskuze (49)
Řada Range Rover aktuálně čítá tři modely: Evoque, Sport a vrcholný Range Rover. V následujících letech se dočkáme čtvrtého.

Automobilka Land Rover chce v následujících letech významně rozšířit nabídku svých modelů. Expanze čeká všechny rodiny modelů, které výrobce dělí na užitkové, volnočasové a luxusní. Novinek se tedy dočkáme i v případě luxusní řady Range Rover.

Jednou z novinek se má stát model vyplňující mezeru mezi Evoque a Sport, o kterém informoval australský server Motoring. Automobil má lákat ty zákazníky, pro které je Evoque moc malé a Sport se sedmi sedadly až příliš velký. O příchodu modelu přezdívaném Evoque XL se spekulovalo již před třemi lety.

Mezi Evoque a Sportem je velký rozdíl jak cenový, tak velikostní, proto není divu, že Land Rover chce tuto mezeru vyplnit. Evoque je dlouhé 4,35 metru, zatímco Sport je dlouhán s 4,85 metry délky. Nejdražší Evoque pak stojí 1.295.063 korun (kupé s motorem Si4, pohonem všech kol a automatem), zatímco ceny Sportu začínají na částce 1.740.706 Kč (motor TDV6).

V současné chvíli není jasné, v jakém stádiu je vývoj nového vozu. Automobil by nicméně mohl využít novou hliníkovou platformu Intelligent Aluminum Architecture (iQ[Al]), která debutovala v Jaguaru XE.

Nabídka řady Range Rover se ale rozroste i dalšími směry. Už jistotou je příchod Evoque Convertible se stahovací střechou. Zvažováno je také malé třídveřové SUV umístěné pod Evoque, který by se stal nejmenším modelem automobilky Land Rover.

David Bureš
Diskuze (49)
Avatar - Hammunasakra
6. 4. 2015 09:06
Re: Range
Jj přesně: Na svý činy maj totálně jiný kritéria a když se jim má stát zlomek můžou se z toho posrat >:-[]
6. 4. 2015 08:38
Re: Range
Napáchali neskutečný šílenosti :-) :-) :-)
ty seš fakt blázen, ženská...
Avatar - Hammunasakra
6. 4. 2015 08:19
Re: Range
Seš si úplně jistej že znáš význam toho slova? ;-)
Chtěl sem už Migovi říct ať nepoužívá cizí slova kterejm nerozumí. Tam to sedělo aspoň vzdáleně: Kdybysme jeho a jossalita brali za zvířata tak trápení těhle zvířat by mi možná fakt udělalo dobře >:-[]
Avatar - Hammunasakra
6. 4. 2015 08:11
Re: Range
Tohle miluju i ve filmech: Jak * co napáchali neskutečný šílenosti na konci když padne kosa na kámen hrajou neviňátka celý rozhozený že by někdo moh něco udělat jim >:D
Avatar - white label
6. 4. 2015 02:11
Re: Range
Takže jsi vlastně masochista...