Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Espace: nový prostor po francouzsku

Ondřej Láník
Diskuze (51)
V Ženevě se hned vedle konceptu Altica představí také inovovaný velkoprostorový Espace. Zásadně se změnila nabídka vznětových motorů, výbava a design absolvovaly jen lehké osvěžení.

V Ženevě se hned vedle konceptu Altica představí také inovovaný velkoprostorový Espace. Zásadně se změnila nabídka vznětových motorů, výbava a design absolvovaly jen lehké osvěžení.

Základem změn je zařazení nových čtyřválců 2.0 dCi o výkonu 110 a 127 kW do nabídky populárních dieselů common-rail. Silnější verze je schopna rozhýbat Espace z klidu na 100 km/h za méně než 10 sekund, ale přitom kombinovaná spotřeba podle standardizovaného cyklu činí rekordních 7,4 l/100 km. Šestiválcový turbodiesel je nyní kombinován s novou šestistupňovou automatickou převodovkou. Modelová řada Espace je tak v novém modelovém roce k dispozici s celkem osmi výkonovými variantami pohonných jednotek.

Vnější design je jemnější díky přepracovanému nárazníku s integrovanou maskou, novým předním a koncovým svítilnám a inovované nabídce vzorů sedmnáctipalcových a osmnáctipalcových kol. Espace dostává nová příplatková bi-xenonová světla s natáčením a navigační systém Carminat nejnovější generace se třírozměrným zobrazením projížděné trasy a hlasovým ovládáním.

Ondřej Láník
Diskuze (51)
9. 2. 2006 02:03
Re: hvězda
Kdybys o tom nepřemýšlel, popřel by ses ve své podstatě. Nevím čeho jsi asi tak mohl dosáhnout ty, já ničeho nedosahoval... před tím i po tom jsem psal stále jen o autech a stále stejným způsobem. Vedle toho tam máš ještě další svou epizodu, a tou přece byly ty parodiální pokusy... když ses mohl zase učastnit diskuze. To taktéž nechápu... a konečně, ty manipulace s nickem byly pro tebe přece nikoliv vyjímečnou praxí zde. Tekže ti musím napsat... že je fajn, žes tyhle praktiky, myslím tedy zejména braní nicků kolegům opustil. Nechce se mi dnes ani vlastně věřit žes toho vůbec byl schopný. Natolik to považuji za zavrženíhodnou činnost.
9. 2. 2006 01:24
Re: hvězda
No jistě. Tak jako tys to tehdy musel nechat na ostatních. A o tom nahoře píši, že ten (věřím vyjímečný, resp. konečný) tvůj přehmat, vůbec naharmonizuje ke kultivovanosti, kterou jinak prezentuješ zde. Přece mi nechceš tvrdit, že dospělej člověk, zničeho nic udělá, to, cos tehdy udělal.
9. 2. 2006 01:11
Re: hvězda
Jenže ty mé dvě roviny jsou obě na té "světlé" morální straně...
9. 2. 2006 00:55
Re: hvězda
Vždy v životě bojuj čelem a čestně... Vnímám tě ve dvou rovinách. Když píšeš o autech, zejména Renaultech, tak je znát, že to miluješ a znáš věci... a pak ta druhá rovina... řekněme morálně temná... prostě mi to do sebe nezapadá...
9. 2. 2006 00:48
Re: hvězda
Myslím, že tenhle princip existence tady už jsi opustil... A je to dobře.