Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Modus² a Operandi: Městský mobiliář

Ladislav Čermák
Diskuze (4)
Další kouzla s miniprostorem předvede Renault, prostřednictvím svých dvou studií praktických městských vozítek. Designeři opět dostali volné ruce. Jak bude s největší pravěpodobností vypadat nové Clio, naznačuje tato studie (doplněno o 2 plakáty)

Jak bude s největší pravěpodobností vypadat nové Clio, naznačuje studie 3,6 m dlouhého variabilního městského vozítka. Přes minimální délku nabízí pět míst a pět dveří, přičemž ty zadní lze otevírat vcelku, nebo ve dvou proti sobě otočených dílech. Zadní lavici lze dělit 60:40, případně posouvat do čtyř poloh v rozmezí 20 cm. Dostatek slunce propustí skleněná střecha, pokračovat v užívání sluníčka lze díky skládacímu nosiči na kola. Sílu na přední kola vyvíjí zážehový motor 1,6 l o výkonu 85 kW.

Operandi je velmi netradičně tvarovaná studie velkoprostorového vozítka na společné plošině s Modusem, osazená hybridním pohonem. Extrémně variabilní vnitřní prostor jde tak daleko, že lze sklopit i spolujezdcovu sedačku a objemné auto proměnit na ryze užitkovou dodávku.

Zde si můžete stáhnout plakáty Renaultu Modus.

Ladislav Čermák
Diskuze (4)