Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault to zkusí tam, kde Volvo neuspělo. Přichází oplastovaný sedan Logan Stepway

David Bureš
Diskuze (12)
Oplastovaný sedan se zvýšenou světlou výškou Volvo S60 Cross Country moc neuspěl, a tak patrně skončí. Renault to však s takovým autem zkusí.

Zatímco oplastovaným zvýšeným kombíkům se napříč Evropou daří, podobně laděné sedany takovým hitem nejsou. Důkazem je Volvo S60 Cross Country, pozapomenutý model, který zřejmě po jediné generaci skončí. Jenže Renault taková myšlenka zaujala a přichází s Loganem Stepway.

Renault Logan Stepway nedávno debutoval na ruském trhu, kde se kompaktní sedan neprodává se znaky Dacie, ale právě mateřského Renaultu. Tam by mohl zaujmout, protože ruští zákazníci sedany milují a zvýšený podvozek spolu s pečlivě ochráněnou karoserií se na tamějších silnicích hodí.

Automobil navazuje svým vzhledem na další modely Stepway, které známe i z nabídky Dacie. Oproti jiným Loganům se tak liší novými nárazníky s odhalenými plasty a stříbrnou ochranou lištou, na které navazuje i plastová ochrana kolem podběhů. Světlá výška pak vzrostla na 195 mm. K dispozici bude i varianta Stepway City s černými detaily místo stříbrných nebo dvoubarevnými litými koly.

Novinka přichází v rámci letošní modernizace v Rusku nabízeného Renaultu Logan, která se odlišuje přepracovanou přídí s novou maskou chladiče, jiným nárazníkem nebo světlomety doplněnými o diody denního svícení ve tvaru písmena C

Oproti Loganu prodávanému se znaky Dacie se pak ruská specifikace neliší jen logy Renaultu, ale také třeba technikou v útrobách. Součástí nabídky Stepwaye City totiž bude i zážehová šestnáctistovka o výkonu 83 kW, která bude kombinována s variátorovou převodovkou X-Tronic z dílny Nissanu. Takovou možnost Dacia Logan nenabízí.

Renault Logan Stepway bude oficiálně představen 29. srpna na moskevském autosalonu, v prodeji se v největší zemi světa objeví v průběhu letošního podzimu. Hlavní konkurent je jasně daný, je jím Lada Vesta Cross, tedy rovněž dílo Aliance Renault-Nissan. Zda bude nabídnut i se znaky Dacie, je v tuto chvíli ve hvězdách.

David Bureš
Diskuze (12)
Avatar - palix
20. 8. 2018 11:42
Re: Dacia
Ak by to zo začiatku predávali ako Daciu, tak sa to ujme na každom trhu. Dacia bola u nás známa ako auto zo socializmu = nie veľmi rozšírené a "rumunskej kvality". Aj tu by sa lepšie predával Renault.
Ibaže si dovolím povedať, že Dacia sa dostala na veľmi dobrú úroveň = bežne si ju kupujú ľudia rôznych kategórii. Dnes nie je hanbou voziť sa v Dacii :). Navyše Duster má úplne iné postavenie = SUV za dobrú cenu s výbornými vlastnosťami v teréne.
Avatar - palix
20. 8. 2018 11:33
Re: Dacia
U nás tiež a to nie sme Afrika ;). Problém afriky je tak trochu, že tam jazdé veľa starých áut ako staré nezničiteľné Mercedesy... Čo tam bude jazdiť teraz? Dnešný Mercedes sa po záruke začne kaziť a pochybujem, že 3. majiteľ bude mať na opravu takej zložitej techniky. Do Afriky sa taký Mercedes už ani nedostane, lebo ešte skôr ho dá nejaký zúfalý "n"-tý majiteľ zošrotovať.
Jednoduché autá ako Dacia, Peugeot 301 a podobné majú veľkú perspektívu. Hlavne ich vyrobiť jednoduché a odolné. V zmysle hesla - čo v aute nie je, to sa nepokazí.
19. 8. 2018 09:01
A hlavne nech tam nezabudnú dať ...
silentbloky z BVP-čka, traktora, ... ;-)
19. 8. 2018 08:59
Re: Dacia
Presne. V Afrike sú všetky Dacie Renault.
18. 8. 2018 21:19
Re: Dacia
To je podľa trhu. Niekde Daciu vôbec nepoznajú, ale Renault áno. Pritom zväčša ide o rozvojové trhy, ktoré si žiadajú jednoduchšie a lacnejšie autá. Takže si nemyslím, že to Renault prestane robiť.