Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Trucks pro přepravu nebezpečných látek

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Renault Trucks představuje novinku vhodnou pro klienty, zabývající se přepravou nebezpečných látek nebo chemických produktů.

Přeprava nebezpečných nákladů podléhá zvláštním nařízením. Renault Trucks i s ohledem na požadavky svých zákazníků uvádí model řady T v provedení Cisternové vozidlo.

Díky speciální konfiguraci má vozidlo nižší hmotnost, čímž nabízí vyšší užitečné zatížení a je vybaveno množstvím prvků pro zvýšení bezpečnosti řidiče a přepravovaného zboží.

Renault Trucks T Cisternové vozidlo nabízí v sériové výbavě ráfky, nádrže a vzduchojemy z hliníku a odlehčenou točnici, které přispívají k nižší hmotnosti prázdného vozidla.

Navíc byly některé postradatelné prvky, jako je například spodní prodloužení dveří, zcela vypuštěny. Celkové užitečné zatížení vozidla v provedení se spací kabinou tak může být vyšší až o 270 kg v porovnání se standardní verzí modelu T.

Pravá strana podvozkového rámu je odstrojená a umožňuje díky tomu snadnou montáž dalšího specifického vybavení nezbytného pro tento typ přepravy.

Co se týče bezpečnosti řidiče a zboží, je tento speciál sériově vybaven novým systémem kontroly tlaku v pneumatikách. Díky tomuto systému může řidič sledovat na přístrojové desce tlak v pneumatikách a tím zabránit jejich podhuštění a případnému poškození.

Systém rovněž pomáhá optimalizovat spotřebu paliva a životnost pneumatik. Renault Trucks řady T v provedení Cisternové vozidlo je sériově vybaven pneumatikami s nejlepšími parametry na trhu z hlediska brzdné dráhy.

Standardní výbava tohoto modelu mimo jiné obsahuje paket Protect s adaptivním tempomatem pro udržování bezpečné vzdálenosti od vpředu jedoucího vozidla, světla do zatáček, automatické rozsvěcení světel, xenonová světla a ostřikovače světel.

Renault Trucks řady T ve verzi Cisternové vozidlo získalo pro přepravu všech druhů nebezpečných materiálů osvědčení ADR (Evropská dohoda o mezinárodní silniční přepravě nebezpečných věcí) a je vybaveno ochranným krytem na výfukovém potrubí, vypínačem baterií nebo výstražnými svítilnami.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)