Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Trucks pro Světový potravinový program

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Renault Trucks pokračuje v podpoře Světového potravinového programu, kterou zahájila v roce 2012.

Před třemi lety poskytla francouzská značka Renault Trucks Světovému potravinovému programu (SPP), který je součástí organizace Spojených národů (OSN) a jehož posláním je zajistit potravinovou pomoc do nejchudších oblastí světa, mobilní tým školitelů, který působil v zemích východní Afriky.

Dnes dobrovolníci z Renault Trucks školí mechaniky SPP v centrální a západní Africe ve správné údržbě nákladních vozidel, která zajišťují, často v extrémních podmínkách, dopravu potravinové pomoci co nejblíže lidem v nouzi. Součástí tohoto partnerství je také školení na správu vozového parku a vedení dílny.

V příštích třech letech chtějí dobrovolníci ze společnosti Renault Trucks předat své znalosti a zkušenosti pracovníkům SPP v Demokratické republice Kongo, Středoafrické republice, Ghaně, Sierra Leone, Libérii, Čadu a Ugandě.

Během jedenácti školení budou využívat Renault Kerax 6x6, který byl pro tyto účely přestaven na mobilní školící dílnu. Do konce roku 2017 pak Renault Trucks proškolí v rámci Světového potravinového programu celkem 150 mechaniků, vedoucích dílen, vedoucích vozových parků a školitelů.

V loňském roce Světový potravinový program využíval celkem 5000 nákladních vozidel, 70 letadel a 20 lodí, s jejichž pomocí poskytl 3,2 milionu tun potravinové pomoci 80 milionům osob v 82 zemích.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)