Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Trucks řada T a doprava kontejnerů (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Francouzský výrobce užitkových vozidel Renault Trucks společně s britskou firmu Macintyre Transport Ltd. nabízí zajímavý pohled do světa přepravy kontejnerů.

V jarních měsících loňského roku společnost Renault Trucks oznámila příchod zásadních novinek do své nabídky a v polovině června odhalila čtveřici modelový řad. Nejmenší z nich je rozvážková řada D, zatímco pro dálkovou dopravu je určena řada T a pro stavebnictví je k dispozici řada C a těžká řada K.

Vlajkovou lodí francouzské značky se s nástupem emisní normy Euro 6 je nyní minimálně v oblasti silniční dopravy modelová řada T. Právě zástupci této řady jsou součástí vozového parku společnosti Macintyre Transport Ltd., který tvoří celkem 160 čtyřiačtyřicetitunových vozidel.

Společnost založená v roce 2000 se specializuje na přepravu kontejnerů a její kanceláře jsou umístěny blízko britského přístavu Felixstowe. Právě odtud míří většina kontejnerů převážených vozidly firmy Macintyre Transport Ltd. do vnitrozemí.

Pracovní den řidiče tahače pro přepravu kontejnerů, jímž je Renault Trucks řady T 460 6x2 začíná v šest hodin ráno, když s potřebnými doklady vjíždí do areálu přístavu a po jejich kontrole míří do předem určené části přístavu, kde si má vyzvednout kontejner.

V dokumentaci k nákladů má přesně napsáno ve kterém skladovacím prostoru, řadě a patře je umístěn jeho kontejner, který mu přístavní jeřáby uloží na návěs. Čekací doba na naložení se v závislosti na ročním období pohybuje zhruba okolo 30 minut. Následně zamíří souprava k výjezdu z přístavu.

Při dopravě kontejnerů z přístavu Felixstowe do vnitrozemí Velké Británie najednou řidiči Macintyre Transport Ltd. stovky kilometrů denně. Po vyložení svého nákladu v místě určení míří zpět do depa své mateřské společnosti, kde před koncem pracovní doby dostávají pokyny pro následující den, kdy opět pojedou vyzvednout kontejnery z přístavů, pro nějž představuje silniční dopravy celých 70 procent toku zboží.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)