Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Trucks řady K dostal převodovku Optidriver Xtrem

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Francouzská značka Renault Trucks zařadila do nabídky modelové řady K převodovku Optidriver Xtrem, určenou pro provoz v náročném terénu.

Vozidla modelové řady K mohou být nyní vybavena robotizovanou převodovkou Optidriver Xtrem vhodnou pro použití v lomech, dolech, pro těžkou dopravu a pro provoz na nezpevněných terénech.

Tato robustní převodovka má vstupní hřídel s šesti ozubenými sekcemi namísto původních čtyř a také specificky navržené a tepelně upravené ozubení, které bylo vyvinuto tak, aby dokázalo přenášet vysoká zatížení.

Navíc, celý systém dokáže pracovat s přepravní kapacitou až 120 tun celkové hmotnosti soupravy a má a velice specifické programové řízení změn převodových stupňů, které se nepřetržitě přizpůsobuje okamžitému zatížení vozidla a to díky informacím poskytovaným snímači zatížení. Tímto řešením se převodovka dokonale adaptuje v jakékoliv situaci v terénu či na silnici.

Zákazníci, kteří provozují vozidla v náročných podmínkách tak mohou díky Renault Trucks těžit z kvalit robotizované převodovky, zvyšující komfort řízení vozidla a zároveň přispívající ke snížení spotřeby paliva.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)