Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Trucks: Vítězem RTEC 2017 je tým z Německa

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Renault Trucks spustila na začátku letošního roku soutěž poprodejních týmů RTEC. Ve finále pořádaném ve druhé polovině května v Lyonu si pak nejlépe vedly týmy z Německa, Švýcarska a Velké Británie.

Společnost Renault Trucks zahájila druhý ročník soutěže poprodejních týmů RTEC (Road to Excellence Championship – cesta k dokonalosti), který je otevřen celé mezinárodní distribuční a servisní síti této francouzské značky na počátku letošního roku.

V letošním roce se do této soutěže přihlásilo celkem 5242 účastníků, tvořících 1442 týmů ze 49 zemí. Tyto týmy se pak registrovaly do soutěže s cílem získat titul Nejlepší poprodejní tým Renault Trucks.

Cílem RTEC je zvyšovat know-how sítě Renault Trucks prostřednictvím celosvětové soutěže, ve které se utkají ti nejlepší odborníci z poprodejních služeb. Gilles Clément, VP poprodejních služeb Renault Trucks, uvedl, že letošní ročník je výjimečný protože se do něj přihlásilo 2,5 krát více účastníků než do premiérové loňské soutěže.

V první části soutěže poprodejních týmů Renault Trucks RTEC účastníci ze 49 zemí poměřili své znalosti v sérii teoretických testů a 24 nejlepších týmů se kvalifikovalo do velkého mezinárodního finále, které se uskutečnilo v Lyonu, kolébce značky Renault Trucks 17. května 2017.

Do mezinárodního finále se na základě dosažených výsledků kvalifikovalo 24 týmů z 20 zemí. Finálovou účast si zajistily týmy z Francie, Alžírska, Turecka, Ghany, Dánska, Švýcarska, Ománu, Španělska, Belgie, Ruska, Německa, Polsko, Ukrajiny, Itálie, Portugalska, Izraele, Rakouska, Bulharska, Slovinska a Velké Británie.

V rámci finále čekalo na soutěžní týmy šest 45 minutových praktických testů, které se týkaly kompletní údržby a opravy vozidla v reálných podmínkách.

Tyto praktické zkoušky byly velmi pečlivě připraveny s cílem otestovat a rozvíjet odborné znalosti týmů v oblasti monitorování hydraulických systémů řízení, diagnostiky poruchy motoru, analýzy oleje, elektrických systémů, certifikace ojetých vozidel anebo postup při řešení nezvykle vysoké spotřeby zákazníkova vozidla.

Výkony finalistů hodnotila porota tvořená experty Renault Trucks z celého světa. Součástí hodnocení byla také spolupráce v rámci týmu. Schopnost efektivně spolupracovat a využívat silné stránky každého člena týmu byly nezbytné pro splnění úkolu v rámci přiděleného času.

Titul „Nejlepší poprodejní tým Renault Trucks“ získal po zásluze tým Renault Trucks Hannover z Německa. Při vyhlášení výsledků prohlásil Volker Thömke, školitel Renault Trucks Německo, který tým připravoval: „Jsem nesmírně pyšný na své německé kolegy! Jejich úsilí a snaha byly oceněny a já jsem za to velmi rád.“

Týmu dealera z Bâle ve Švýcarsku patřilo druhé místo. „Jsme velmi šťastní a pyšní, že jsme se stali druhým nejlepším poprodejním týmem Renault Trucks. Tento soutěžní den byl velmi motivující a určitě z něj chceme těžit i nadále při naši každodenní práci.“

Třetí místo obsadil britský tým z Wigan, města na severu Anglie, který se soutěže zúčastnil už v roce 2015. „V rámci prvního ročníku se nám nepodařilo získat místo na stupních vítězů a proto jsme se snažili znovu kvalifikovat do letošního ročníku, kdy jsme zapracovali na metodice práce a pokusili se odbourat stres, což se nám povedlo a ve finále přineslo krásné třetí místo.“

Turecký tým si odvezl zvláštní cenu za „Nejlepší týmový duch.“

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)