Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Trucks vyrobil již 10.000 vozidel nové generace

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Rok po dodání prvních vozidel sjel z montážní linky továrny ve francouzském Bourg en Bresse již desetitisící zástupce nové modelové řady Euro 6 společnosti Renault Trucks.

V jarních měsících loňského roku společnost Renault Trucks oznámila příchod zásadních novinek do své nabídky a v polovině června 2013 odhalila čtveřici modelový řad Euro 6. Nejmenší z nich je rozvážková řada D, zatímco pro dálkovou dopravu je určena řada T a pro stavebnictví je k dispozici řada C a těžká řada K.

Vlajkovou lodí francouzské značky se s nástupem emisní normy Euro 6 stala minimálně v oblasti silniční dopravy modelová řada T, která byla mimo jiné oceněna titulem International Truck of the Year 2015. Právě její zástupce je jubilejním desetitisícím vyrobeným vozidlem nové generace modelů značky Renault Trucks.

Během slavnostního ceremoniálu uspořádaného 13. listopadu 2014 ve Varšavě předal Olivier de Saint-Meleuc, obchodní ředitel Renault Trucks pro region Evropy, Středního východu a Afriky klíče od tohoto vozidla generálnímu řediteli společnosti Trans-Man Krzysztofu Mancewiczovi.

Jubilejním vyrobeným zástupcem nové generace vozidel francouzské značky se stal tahač návěsů Renault Trucks T 480 HSC s motorem DTI 13 o výkonu 353 kW a točivém momentu 2400 N.m ve spojení s dvanáctirychlostní automatickou převodovkou Optidriver.

Olivier de Saint-Meleuc k nové řadě T společnosti Renault Trucks uvedl, že zákazníci oceňují především její příznivou spotřebu, jízdní vlastnosti a pohodlí na palubě pro řidiče. Krzysztof Mancewicz pak za společnost Trans-Man prohlásil, že o nákupu modelu T rozhodla právě jeho spotřeba paliva, spolehlivost a design kabiny, který poskytuje našim řidičům ideální pracovní prostředí.

Polský dopravce Trans-Man se specializuje na dopravu mraženého masu po Evropě a je zákazníkem Renault Trucks. Společnost byla založena v 70. letech minulého století Edwardem Mancewiczem. Dnes jsou to jeho synové Krzysztof a Grzegorz Mancewicz, kteří řídí společnost. Tento desetitisící Renault Trucks T 480 HSC je čtvrtým zástupcem řady T, o který se rozrostla flotila Trans-Man. Další dvě nová vozidla budou dodána v následujících dnech.

Vedení společnosti Trans-Man chce jít ještě dále při snižování spotřeby a proto se rozhodlo pro školení hospodárné jízdy svých řidičů nabízené Renault Trucks pod názvem Optifuel Traning. Trans-Man se rozhodl i pro dlouhodobé sledování svých vozidel prostřednictvím Optifuel Infomax, nástroje pro měření a analýzu spotřeby Renault Trucks.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)