Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault zvýšil čtvrtletní prodej díky oživení poptávky v Evropě

redakce AUTO.CZ
Diskuze (42)
Francouzský výrobce automobilů Renault v prvním čtvrtletí meziročně zvýšil prodej o pět procent na 636.239 vozů díky oživení poptávky v Evropě a úspěchu nových modelů.

Ačkoliv se Renault těší z dobrých prodejních výsledků, má to i druhou stránku. Jeho tržby totiž nepatrně klesly na zhruba 8,3 miliardy eur (228 miliard korun) kvůli slabšímu kurzu měn rozvíjejících se zemí.

Automobilka zvýšila prodej v Evropě o téměř 18 procent. Celý evropský automobilový trh podle firmy v prvním čtvrtletí vzrostl o více než osm procent. "Evropský trh se vyvíjel lépe, než se předpokládalo, což je dobrá zpráva," uvedl finanční ředitel podniku Dominique Thormann.

Renault dnes rovněž předpověděl, že evropský automobilový trh v celém letošním roce stoupne o dvě až tři procenta. Firma nicméně počítá s mírným poklesem brazilského i ruského trhu.

Evropští spotřebitelé v uplynulých letech kvůli rostoucí nezaměstnanosti omezili nákupy dražšího zboží, jako jsou právě automobily. Díky zlepšujícím se ekonomickým vyhlídkám se však poptávka po automobilech začala zotavovat.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (42)
Avatar - wakantanka
28. 4. 2014 09:18
Re: Všetci stále dookola, že Čína, Čína, ...
To nie sú politekonomické tézy, to je holý fakt a bohužiaľ je to tak. Keby si zamestnával niekoho tak by si vedel o tom viac. Takto tu len trepeš nezmysly.
27. 4. 2014 19:43
Všetci stále dookola, že Čína, Čína, ... Vol. 2
Hosana Renault! Super, špica, ... Renault forever!
27. 4. 2014 18:01
Re: Všetci stále dookola, že Čína, Čína, ...
A preco teda nema pre svojich ten "normalny" Renault pracu?
27. 4. 2014 17:55
Re: Všetci stále dookola, že Čína, Čína, ...
Aaaale pochopi. Len mi tu nemusite stale opakovat otrepane politekonomicke tezy. Takych chytrych uz bolo a kde skoncili. Spocitajte si, kolko znaciek muselo skrachovat, len nedavno a dalsie zachranil cudzi kapital, lebo im uz nikto neveril. A bohuzial ani doma! A to tam mali vo vedeni ine hlavy pomazane a milionovych strategov.
27. 4. 2014 17:46
Re: Všetci stále dookola, že Čína, Čína, ...
Ano!!! A ako donekonecna pises v clanku "Zisk Hyundaie ..." , tak presuva vyrobu tam, kde je lacna pracovna sila a este im na to stat prispeje. To sa to potom na centrale v Renaulte pocitaju chechtaky a pisu titulky. :-)