Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Říjen 2013: Nové modely na českém trhu

Diskuze (80)
Které automobilové novinky se u nás začnou prodávat během následujícího měsíce?

Citroën Grand C4 Picasso

Tři měsíce po nové generaci C4 Picasso přichází prodloužená verze Grand C4 Picasso. Má upravený design a volitelně i sedmimístný interiér. Základní motorizace, atmosférická šestnáctistovka s 88 kW, stojí 414.900 Kč, je o 15 tisíc dražší než C4 Picasso ve stejném provedení.

ceskytrh novemodely ceskytrh novemodely

Dacia Logan MCV

Portfolio značky Dacia se rozroste o novou generaci kombi Logan MCV. Zapadne mezi hatchback Sandero a sedan Logan na jedné straně a MPV Lodgy na straně druhé. Kromě bezkonkurenčně nízké ceny zaujme i objemným zavazadlovým prostorem, v základní konfiguraci má 573 litrů.

ceskytrh novemodely ceskytrh novemodely

Honda CR-V 1.6 i-DTEC

Rodinná Honda dostala menší turbodiesel z Civicu. Pohání jen přední kola, a tak vykazuje nízkou spotřebu paliva a současně je cenově dostupný. Startuje na 599.000 Kč, silnější turbodiesel 2.2 i-DTEC má povinně pohon všech kol a při stejné výbavě vyjde o 90 tisíc korun dráž.

ceskytrh novemodely ceskytrh novemodely

Mazda 3

Nová generace Mazdy 3 již zná české ceny, oficiálně ale prodej startuje právě v říjnu. Základní provedení vyjde na 349.900 Kč, v nabídce jsou verze hatchback a sedan. Obě karoserie Mazda již tradičně nabízí za stejnou cenu, výběr motorů a výbav je ovšem u sedanu o něco zúžen.

ceskytrh novemodely ceskytrh novemodely

Nissan Micra

Facelift Micry se oficiálně představil v červenci, na český trh dorazí městský Nissan s důkladně přepracovanou přídí i upraveným interiérem v říjnu. Nabídka motorů se nemění, tříválec 1,2 l může mít atmosférické plnění (59 kW) nebo mechnické přeplňování kompresorem (74 kW).

ceskytrh novemodely ceskytrh novemodely

Opel Insignia

Na české silnice se chystá také modernizovaný Opel Insignia. Má upravenou příď, nově řešené zadní partie u liftbacku a modernější motory. Hlavním lákadlem je ale zcela nová multimediální výbava s velkým dotykovým displejem.

ceskytrh novemodely ceskytrh novemodely

Škoda Rapid Spaceback

Druhá karosářská verze Škody Rapid na nic zbytečně nečeká: výstavní premiéra proběhla začátkem září, na konci září Škoda zorganizovala jízdní prezentaci pro novináře a už v říjnu si můžete svůj Spaceback odvézt ze showroomu. Ceny jsou stejné jako u liftbacku Rapid, nabídka akčních modelů Fresh a StylePlus je ale v případě Spacebacku podmíněna volbou financování od ŠkoFinu.

ceskytrh novemodely ceskytrh novemodely

Diskuze (80)
Avatar - šmoula nešika
6. 10. 2013 19:14
Re: koukam, peclive vybrana spolecnost pro skodovku - kde je
Vzpomínám na jednu recenzi 500 L, kde jsme si v diskusi asi dva dny mysleli, že jde o nový druh PR, kde jsou vypsané klady a zápory, než kdosi přišel s tím, že jde o test AT, u kterého někdo zapomněl na logo...
5. 10. 2013 23:09
Re: Rapid je nejlepší :)
co je nam Julca do toho ze nemas zadne kozy?
Avatar - Ja Prvni 123
5. 10. 2013 20:25
Re: Co P308
nehodi se!
Se skodovkou musi byt uvedeny jen horsi... nebo o HODNE drazsi!
;-)
Avatar - Ja Prvni 123
5. 10. 2013 20:24
Re: Lada Granta
se budes asi divit... najdou se takovi - a nedokazu rict, jestli to bude dobra nebo spatna koupe!
Klidne muze byt i dobra... kdyz zmeris hodnotu za penize. Coze je ale asi jedina hodnota, ktera dava smysl.
:-!
Avatar - Ja Prvni 123
5. 10. 2013 20:22
koukam, peclive vybrana spolecnost pro skodovku - kde je 500
velmi zajimave auto za rozumne penize...
:-)