Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rolls-Royce: Největší zastoupení otevřeno v Abú Dhabí

David Bureš
Diskuze (6)
Největší showroom anglické značky Rolls-Royce se rozkládá na 900 m2.

Britský výrobce luxusních vozů Rolls-Royce Motor Cars otevřel své největší obchodní zastoupení na světě. Je umístěno v Abú Dhabí ve Spojených rabských emirátech. Prostor pro pět vystavených limuzín Rolls-Royce se rozkládá na 900 m2.

Vedle samotného místa pro vystavené vozy se v showroomu nachází kavárna a salonek, kde si zákazníci budou vybírat přesnou specifikaci jejich nového automobilu.

Zastoupení v Abú Dhabí je dalším otevřeným showroomem v tomto regionu během posledních 18 měsíců. Pro automobilku je Střední východ důležitým trhem, 15 % všech prodaných Rollse-Royců putovalo v loňském roce právě sem. Automobilka předpokládá, že toto číslo s otevřením nového zastoupení dále vzroste.

Během slavnostního otevření nového showroomu automobilka opět ukázala Phantom Drophead Coupé v edici Collection Cars.

Bude vyrobeno jen 100 aut, které se liší bílým znakem automobilky na černém pozadí, plaketkou připomínající loňské výročí 100 let sošky Spirit of Ecstasy či ručně malovanou dvojitou linkou na bocích aut, v které je taktéž ručně namalována silueta Spirit of Ecstasy.

Rolls-Royce provozuje 82 dealerství na celém světě, přičemž osm z nich je na Středním východě. Oficiální zastoupení této značky v Česku není, čeští zájemci to tak mají nejblíže do Drážďan, Kolína nad Rýnem, či Vídně.

V loňském roce prodal Rolls-Royce 2.711 vozů, což je nejvyšší počet za sedm let od převzetí německou firmou BMW. Meziročně se prodej zvýšil o 171 %. V roce 2009 prodala automobilka 1.002 vozů, rok před tím 1.212 vozů. Nejvíce vozů automobilka prodala ve Spojených státech, následovala Čína a Británie.

Klíčovým faktorem pro loňský prodejní výsledek bylo uvedení na trh nového menšího modelu Ghost. V budoucnu se má tato modelová řada rozrůst o další karosářské varianty.

V současné době Rolls-Royce uvažuje i nad výrobou elektrického Phantomu, který se představil ve formě studie 102EX na letošním ženevském autosalonu.

David Bureš
Diskuze (6)
Avatar - Ronault.
30. 3. 2011 22:50
Re: A proč asi...
>:D :yes:
Avatar - Andromeda
30. 3. 2011 17:21
Re: A proč asi...
Ne ne, čistě statisticky vzato, nejspíše jde o vysokou koncentraci "prémiových lidí" ;-) v daném regionu ...
Avatar - twistedTSD
30. 3. 2011 15:02
Re: A proč asi...
:yes:
Avatar - Ham.
30. 3. 2011 08:50
Re: A proč asi...
Jo není nad to dobře se usadit....
Avatar - CHerokee
30. 3. 2011 08:15
A proč asi...
A proč asi, protože těm hajzlíkům platíme krvavě každý litr. Ten si však zasloužili jen tím, že se jejich kmeny usadily zrovna na místě, kde jsou zásoby ropy. Ničím jiným.