Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rowan Atkinson prodává Lancii Delta HF Integrale Evo II, má vzácnou barvu a nízký nájezd

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Slavný herec vůz koupil v květnu 2021, nenajel však ani 3000 kilometrů. Vozu ale dopřál perfektní péči.

Rowan Atkinson je především slavný herec a komik, současně je však i příležitostným závodníkem a nadšeným sběratelem automobilů. Jedním z vozů v jeho sbírce je i Lancia HF Integrale Evo II z roku 1993, která bude součástí aukce Silverstone Auctions během 25. února na Race Retro Show.

Slavný herec koupil vůz v květnu roku 2021, kdy měl najeto něco málo přes 87.000 kilometrů. Podle posledních fotografií pak nyní tachometr ukazuje jen 89.300 kilometrů. Jak přitom dodává společnost Silverstone Auctions – do auta bylo nedávno poměrně dost investováno, aby zůstalo v perfektní kondici.

Video se připravuje ...

Tento konkrétní vůz, lakovaný v údajně vzácné modré barvě Lord Blue, byl původně dodán do Japonska. V roce 2011 však došlo k jeho vývozu do Velké Británie. Za zmínku přitom stojí, že vůz má řízení na levé straně – stejně jako všechny originální modely Integrale.

Podle Silverstone Auctions je vůz v perfektním stavu, což ostatně naznačuje i pohled do nádherně udržované kabiny se světlým čalouněním. K vozu je navíc připravena bohatá dokumentace o jeho historii, včetně servisní historie, doklady o importu do Velké Británie a doklad o současné MOT prohlídce (obdoba české STK).

Připomeňme, že model Lancia HF Integrale vznikl pro homologaci vozů do série WRC, kde v průběhu osmdesátých a devadesátých let tyto vozy slavily velké úspěchy. V roce 1991 byl představen první modernizovaný model Evo, v roce 1993 pak automobilka představila další evoluci - Evo II.

Pod kapotou druhé evoluce modelu byl uložen vylepšený 2,0litrový turbem přeplňovaný čtyřválec s 16 ventily, který produkoval 158 kW (215 k). Modernizovaná verze navíc dostala nová 16“ litá kola, hliníkové víčko palivové nádrže, červeně lakované víko ventilů, kůží čalouněný volant Momo nebo sportovní sedadla Recaro. Všechny tyto detaily jsou pak patrné i na prodávaném kousku.

Video se připravuje ...

S ohledem na relativně nízký nájezd, skvělý stav a slavného předchozího majitele není překvapením, že se cena draženého vozu odhaduje na 65.000 až 75.000 liber, tedy cca 1,8 až 2 milionu korun.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme