Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rowan Atkinson prodává zajímavé auto, které byste si s ním možná nespojili

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Britský herec a komik Rowan Atkinson, známý především jako pan Bean, je vyhlášený milovník a sběratel aut. Teď jeden vůz ze své kolekce prodává.

Možná i vy si Atkinsona spojíte zejména s britským supersportem McLaren F1, někteří z vás si pak možná pamatují, že herec byl také jeden čas vídán se Škodou Superb druhé generace.

Jinak se ovšem Atkinson obecně svými vozy moc nechlubí, o kouscích v jeho sbírce se tak nezřídka dozvídáme až v okamžiku, kdy se některého zbavuje.

Příliš známé není ani jeho vlastnictví upraveného Fordu Falcon z roku 1964, přestože mu toto americké auto patří už od roku 2006 a účastnil se s ním různých veteránských závodů.

Falcon je upraven tak, aby splňoval regule FIA, současně má však registrační značku, takže smí na běžné silnice. O přípravu vozu na okruhové soutěžení se postarala společnost John Freeman Racing, u níž Atkinson za modifikace nechal nějakých 7 tisíc liber, což je v přepočtu asi 213 tisíc korun.

O pohon se pochopitelně stará velký vidlicový osmiválec, s nímž si pohrál úpravce Steve Warrior. Výkon bohužel neznáme, ale rozhodně půjde o stovky koní. Zajímavé také je, že v letech 2019 a 2020 herec s Falconem nejezdil.

Možná i proto, tedy z důvodu nevyužití, se Atkinson velkého Fordu zbavuje. O prodej se formou aukce postará společnost Silverstone Auctions, která očekává, že by se vůz mohl vydražit za částku mezi 1,6 až 2 miliony korun.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme