Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rychlý Mercedes-AMG A 45 S má novou edici. Oslavuje Nürburgring, stojí 2 miliony

Lukáš Volšický
Diskuze (1)

Sportovní divize Mercedes-AMG představuje novou speciální edici nejrychlejšího modelu třídy A. Exkluzivní barvou Green Hell Magno oslavuje německý závodní okruh Nürburgring.

Necelých 21 kilometrů asfaltu s celkem 154 zatáčkami fascinuje celý automobilový svět. Legendární německý závodní okruh Nürburgring, přesněji Severní smyčka (Nordschleife), už přibližně stovku let přitahuje automobilové závodníky, benzinové nadšence i automobilky, které na něm mnohdy zakládají marketing svých nejnovějších sportovních modelů. A současně je inspirací pro jejich exkluzivnější speciální edice.

Nejnovějším členem ve skupině aut oslavujících Nürburgring je jeden z nejrychlejších a nejvýkonnějších ostrých hatchbacků na dnešním trhu. Sportovní divize mercedesu z Affalterbachu oficiálně představuje novou speciální edici rychlého kompaktního hatchbacku Mercedes-AMG A 45 S 4Matic+, jejímž největším lákadlem je unikátní barva, jakou AMG v minulosti uvedlo spolu s tehdy nejsilnějším kupé GT.

Pokud milujete rychlé mercedesy, nepochybně jste už poznali, že myslíme matnou zelenou barvu Green Hell Magno, která poprvé debutovala na brutálním Mercedesu-AMG GT R. Pojmenováním „Green Hell“ odkazuje na nejslavnější přezdívku severní smyčky Nürburgringu, do češtiny přeložitelnou jako „Zelené peklo“. Jejím autorem je slavný britský závodník Sir Jackie Stewart, trojnásobný šampion formule 1.

V AMG novou speciální edici „Ačka“ vyzdobili stylovými žlutými doplňky i novými 19“ kovanými koly. Technici pak sáhli i po aerodynamickém balíčku s pevným zadním křídlem. Žlutou barvu najdeme také v kabině, kde si můžeme všimnout i emblémů 45 S na podhlavnících předních sportovních sedadel.

Pod kapotou žádné novinky nenajdeme. I nadále tam je nejvýkonnější produkční čtyřválec na světě – přeplňovaná dvoulitrová jednotka o 310 kW (421 koních) a 500 newtonmetrech. Standardně je spojena s osmistupňovou automatickou převodovkou a pohonem všech kol AMG Performance 4Matic+. Zrychlení z 0 na 100 km/h zvládne za 3,9 sekundy, maximální rychlost dosahuje elektronicky omezených 270 km/h.

Nový speciální Mercedes-AMG A 45 S 4Matic+ Limited Edition je už k objednání na evropských trzích a oficiálně přijde na trh letos v dubnu. V Česku se exkluzivní novinka prodává se základní cenou 2.022.597 Kč.

Video se připravuje ...

Lukáš Volšický
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - apoho
14. 2. 2024 17:45
slušné auto
Konečně zase slušné auto na stránce auto.cz :-)