Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

S Porsche Cayenne na expediční výpravy? V zámoří evidentně nic neobvyklého

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Většina z nás má Porsche Cayenne za spíše reprezentativní výkonné SUV, v USA se však stále častěji stává základem zajímavých expedičních úprav.

To ostatně ukazují rovnou dva inzeráty, které se současně objevily na americkém trhu. A na které upozornili kolegové z Carscoops. Každá z úprav přitom ukazuje trochu odlišný přístup, v obou případech se však bez pochyb jedná o zajímavé vozy, se kterými musí být radost vyrazit mimo zpevněné cesty.

Začněme od stylovějšího modelu, jehož základem je Porsche Cayenne GTS z roku 2009. Vůz vystavený na inzertním webu Bring a Trailer již na první pohled zaujme výrazným polepem ve stylu Martini v tradiční bílo-červeno-modré kombinaci, která zakrývá původní stříbrnou metalízu.

Video se připravuje ...

Kromě toho dostal vůz 18“ kola OZ Racing, obutá do A/T pneumatik Toyo Open Country v rozměru 265/65. Standardní podvozek byl zvýšen, vpředu vidíme rámový nárazník s přídavnými světly a navijákem, za koly jsou zástěrky ve stylu rallye a na střeše je nosič s rezervou, kanystry, lopatou, vyprošťovacími rohožemi a dalšími přídavnými světly KC.

Interiér zůstal víceméně sériový, kůží čalouněná sedadla nicméně slibují solidní komfort. Pod kapotou se pak nachází 4,8litrový motor V8 o výkonu přes 400 koní, který má s vozem najeto okolo 194.000 kilometrů. Je však otázkou, kolik bylo v terénu.

Druhý prodávaný kousek, rovněž na webu Bring a Trailer, stojí na základech modelu Cayenne S z roku 2008. Vůz dostal sadu na zvednutí podvozku Eurowise (+7,6 cm) a tlumiče Bilstein. Vpředu i vzadu vidíme jednoduché trubkové nárazníky, zlepšující nájezdové úhly, zatímco v podbězích jsou 18“ kola Sparco Terra obutá do A/T pneumatik Falken Wildpeak 275/65.

Video se připravuje ...

Místo střešního nosiče dostal vůz speciální nosný systém před páté dveře, výklopný do strany, na kterém je umístěná rezerva. A zřejmě by se našlo i místo pro kanystr či vyprošťovací vybavení. Interiér je opět sériový, čalouněný v hnědé kůži. Pod kapotou je opět 4,8litrový motor V8, který má opět najeto kolem 194.000 kilometrů.

Web Bring a Trailer umožňuje příhozy, takže finální cena zůstává otázkou. Stylovka s V8 a polepy Martini však zatím zřejmě změní majitele za 20.250 dolarů (cca 432.000 Kč), zatímco cena decentnějšího bílého vozu se zatím pohybuje okolo 7.000 dolarů (cca 149.000 Kč). Jeho prodej ale potrvá delší dobu.

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Doporučujeme

5. 5. 2023 17:05
překvapivě schopný
https://www.youtube.com/watch?…