Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Saab 9-3 SportCombi: kombi pro radost

Ondřej Láník
Diskuze (58)
Nové SportCombi jsme viděli již v roce 2003 ve Frankfurtu jako studii 9-3 SportHatch. Na amsterdamském autosalonu bude představena opět jako studie, v Ženevě už jako sériový model.

Nové SportCombi jsme viděli již v roce 2003 ve Frankfurtu jako studii 9-3 SportHatch. Na amsterdamském autosalonu bude představena opět jako studie, v Ženevě už jako sériový model. Po několika amerických Saabech s geny cizích značek jde konečně o velkou novinku pro evropský trh.

Nelehká pozice automobilky Saab v rámci koncernu GM by mohla být vylepšena rozšířením modelové nabídky. Saab disponuje zatím jen velkým kombi řady 9-5 a proto menší model přichází jako na zavolanou. Evropané se totiž k malému Saabu 9-2, který je v nabídce v zámoří, dostávají jen velmi obtížně.

Původnímu název frankfurtské studie 9-3 SportHatch, Saab zaměnil za jednoznačnější 9-3 SportCombi. Slovo Sport v názvu berte rovnou jako vysvětlení zaměření tohoto vozu. Devět trojka chce soupeřit s německou elitou, s domácími rivaly Volva a snad také s italskou Alfou 156 a tak užitné možnosti nákladového prostoru nebyly prioritou číslo jedna. Zavazadlový prostor má základní objem jen 419 l, zvětšit jej lze sklopením sedadel až na 1273 l.

Technika vychází ze SportSedanu řady 9-3, verze Aero dostane přeplňovaný motor 2,8 l (184 kW).

Ondřej Láník
Diskuze (58)