Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Scania dodala první dvoukloubové autobusy pro Brazílii

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Scania ve spolupráci s výrobcem karoserií Caio připravila velkokapacitní dvoukloubové autobusy, které míří k dopravci v brazilském městě Curitiba.

Společnost Scania zahájila dodávky svých prvních dvoukloubových autobusů pro brazilské město Curitiba, patřící od sedmdesátých let dvacátého století k průkopníkům v oblasti systému Bus Rapid Transit (BRT).

Město Curitiba nedávno spustilo program na obnovu svého vozového parku BRT a dvouklobové autobusy na podvozcích Scania jsou postaveny přímo na míru jeho požadavkům.

Vozidla míří do vozového parku společnosti Viação Cidade Sorriso, modernizující v současnosti svou flotilu, kterou tvoří 246 autobusů.

BRT v Curitibě, který tato společnost obsluhuje, tvoří 80 kilometrů autobusových linek a je využíván zhruba 80 % cestujících ve zdejší hromadné dopravě osob, což představuje více než půl milionu pasažérů denně.

Společnost Scania ve spolupráci s výrobcem karoserií Caio připravuje pro město Curitiba a jeho BRT dvoukloubové autobusy F 360 HA. Tato vozidla mají motor o výkonu 265 kW a točivém momentu 1850 N.m umístěn vpředu a konfiguraci podvozku 8x2. Přepravní kapacita je 160 cestujících.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme