Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Scania G 500 XT míří do lesa s požehnáním

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Zástupci společnosti Arcibiskupské lesy a statky Olomouc si převzali své první vozidlo na svoz dřeva. Řidiči vozidla Scania G 500 XT i celé soupravě pak požehnal generální vikář Josef Nuzík. 

Vozidlo Scania G 500 XT pro společnost Arcibiskupské lesy a statky Olomouc je osazeno moderním 13litrovým vznětovým motorem o nejvyšším výkonu 368 kW a točivém momentu 2550 N.m. Podvozek v konfiguraci 6x6 disponuje vzduchovým odpružením pro zvýšení komfortu řidiře. K lepší manévrovatelnosti pak přispívá návěs s proměnlivou délkou.

„Cílem bylo mít kvalitní a spolehlivé vozidlo, které by zvládlo náročný terén Jeseníků. Proto jsme zvolili Scanii v konfiguraci 6x6,“ popisuje důvody svého rozhodnutí ředitel Arcibiskupských lesů a statků Olomouc Petr Skočdopole a dodává: „soupravu jsme vybavili také hydraulickou rukou, takže vozidlo zvládne naložit a převážet různé sortimenty včetně krácených surových kmenů. Nechtěli jsme experimentovat, a proto jsme se rozhodli jít osvědčenou cestou.“

Návěs je od společnosti UMIKOV a hydraulická ruka od firmy KUHN. Jelikož je společnost ALSOL vlastněna a řízena arcibiskupstvím Olomouc, byl u předávky také generální vikář Josef Nuzík, který požehnal nejen řidiči, ale také celé soupravě.

„Vnímáme nejen hodnoty materiální, ale také lidské. Nebezpečí, kterému je v dnešní silniční dopravě člověk vystaven, je obrovské. Určitou míru zde hraje i tzv. „vyšší moc“, která nad vámi bdí, abyste se i večer po práci mohl vrátit ve zdraví za svou rodinou,“ objasňuje důvody požehnání Petr Skočdopole.

„Je nám velkou ctí, že jsme mohli společnosti ALSOL předat první nákladní vozidlo značky Scania. Jsme přesvědčeni, že i díky požehnání generálního vikáře Josefa Nuzíka, bude Arcibiskupským lesům a statkům Olomouc dlouho a spolehlivě sloužit,“ říká prodejce nových vozidel Scania Jan Krejčí.

Zdroj: Scania Czech Republic s.r.o.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme