Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Scania představuje vozidla pro těžké náklady

Vitek
Diskuze (0)
Scania rozšiřuje nabídku upravených vozidel pro přepravu těžkých nákladů o hmotnostech soupravy 70 až 250 tun.

Při konstrukci vozidel pro přepravu těžkých nákladů Scania uplatňuje stavebnicový princip, který vede ke zjednodušení proces objednávek, urychlení výroby a zkrácení dodací lhůty vozů. Nové nákladní automobily vyhovují právním předpisům na vnitrostátní přepravu těžkých nákladů ve většině evropských zemích. Na všechny součásti a systémy se vztahuje certifikát EC pro standardní podvozek. Vzhledem k tomu, že jsou nákladní automobily Scania určené pro přepravu těžkých nákladů již schválené, není zapotřebí předkládat ke schválení každou další úpravu. Také změny specifikací karosérií jsou díky tomu jednodušší.

Jako pohonnou jednotku těžkých nákladních vozidel využívá Scania řadové šestiválce s výkony 309, 324 nebo 346 kW, nebo motory V8 16.0 (353 nebo 427 kW), splňující normu Euro 3. Točivý moment se pohybuje mezi 2100 a 2700 Nm. S nimi je spojena dvanáctirychlostní dvouřadá mechanická převodovka se dvěma plazivými převody. Zákazník si může zvolit také automatizovaný řadicí systém Opticruise a integrovaný hydrodynamický retardér. Široký rozsah převodových stupňů je k dispozici u dvojnáprav s kolovou redukcí.

Podvozky Scania pro přepravu těžkých nákladů se dodávají s vysokou čelní kabinou nebo s kabinou s motorem vpředu, v běžném spacím provedení nebo v provedení Topline. Všechny typy jsou k dispozici ve tří a čtyřnápravových konfiguracích.

Vitek
Diskuze (0)