Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Šéf Aston Martinu Andy Palmer končí, nahradit by ho měl šéf AMG Tobias Moers

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Automobilka oficiálně potvrdila starší spekulace o změnách ve vedení. Ty by se přitom měly dotknout nejvyšší pozice, ve které by mohl Tobias Moers nahradit Andy Palmera.

Britský výrobce automobilů zareagoval na článek vydaný Financial Times, který spekuloval o možném konci Andy Palmera v pozici ředitele značky. V tiskovém prohlášení uvádí: „Aston Martin Lagonda zaznamenává nedávné spekulace v tisku. Společnost potvrzuje, že reviduje svůj řídící tým a podle potřeby bude vydáno další oznámení.

Automobilka tedy oficiálně nic nepotvrdila, nicméně podobné zvěsti již kolují delší dobu. První spekulace o ohrožení pozice Andy Palmera se objevily již v minulém měsíci, kdy kanadský miliardář Lawrence Stroll zvýšil svůj podíl v automobilce z lednových 16,7 % na 25 %. Strollovo konsorcium navíc některé akcie prodalo konsorciu, které vede šéf týmu AMG-F1 Toto Wolff.

Jak informovali britští kolegové z AutoCar, Stroll měl tou dobou ještě vyjadřovat víru v úspěch plánů, které vznikaly pod vedením Palmera. Tedy důraz na spuštění SUV modelu DBX, po kterém měly následovat extrémní modely Valkyrie a Valhala.

Přes slibné plány se ovšem automobilce příliš nedaří. Byl to sice Palmer, který ji v roce 2018 přivedl na akciový trh, ovšem v současnosti jsou její výsledky přinejmenším tristní. Jen za první čtvrtletí roku se totiž automobilka dostala do ztráty 120 milionů liber, což vedlo k pádu ceny akcií o 90 %.

Podle zdroje Financial Times zatím Palmer neměl být o svém osudu oficiálně informován a prozatím odmítl poskytnout jakékoliv vyjádření. Jméno jeho možného nástupce, kterým by se mohl stát současný ředitel Mercedes-AMG Tobias Moers, pak získala od zasvěceného zdroje agentura Reuters.

Když se pak kolegové z AutoCar zeptali v AMG, zda ředitel Moers skutečně opouští společnost, dostalo se jim klasické odpovědi: „Nekomentujeme spekulace.“ Sázka na Moerse by se ovšem Aston Martinu mohla vyplatit.

Za jeho působení totiž AMG zvýšilo zisky a posílilo svou pozici lukrativní prémiové divize automobilky Mercedes. Ta navíc vlastní v automobilce Aston Martin určitý podíl a již několik let ji dodává komponenty, včetně motorizací V8 pro několik posledních modelů.

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - Machýrek
25. 5. 2020 21:38
Tak ze by to preci...
...jen nebyly vyhozeny prachy? Akcie za 35 pencí. No nekup to.
Jinak to DBX je fakt parádní, jsem zvědavý, kolik se toho prodá. Zkuste si ho nakonfigurovat, mě to bavilo :yes:

No vidíš už se prodává za 49 :yes: